Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Outdoor sport­accommodaties

Trainen in de buitenlucht

Papendal is continue in beweging. Mensen die een aantal jaren niet bij ons zijn geweest, herkennen het sportcentrum bijna niet meer. Er is veel veranderd. Accommodaties zijn vernieuwd. De komst van de Arnhemhal was een grote stap vooruit voor ons op het gebied van de indoor sportfaciliteiten. Maar ook wat betreft de outdoor accommodaties zitten we niet stil. Op deze pagina vind je al onze outdoor faciliteiten op een rij. Van atletiekbaan tot voetbalveld.

Niet alleen topsporters maken gebruik van onze topfaciliteiten. Ook sportclubs kunnen bij ons terecht. Wil je meer informatie over het huren van bijvoorbeeld een voetbalveld of tennisbaan? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven.

Atletiekbaan

De blauwe 400m atletiekbaan is in 2017/2018 volledig vernieuwd. Naast de kunststofbaan zijn bijvoorbeeld mondo sprintlanen aangebracht. Ook rond de baan zijn diverse faciliteiten gerealiseerd; zoals oefentrappen, een krachtinstallatie en uphill sprintmogelijkheden. Bekijk hier de facts and figures van de renovatie of neem eens een digitaal kijkje.

Rock Garden

De rock garden ligt naast de atletiekbaan en is onderdeel van het mountainbike parcours. Op de rock garden kunnen mountainbikers hun technische vaardigheden trainen.

Handboogaccommodatie

De handboogaccommodatie bestaat uit 6 schietlanen van maximaal 90 meter. Bij slecht weer staan de handboogschutters binnen en schieten ze door een luik naar buiten.

 

BMX-baan

De BMX-baan is in 2011 gerealiseerd. Destijds was de baan een kopie van de Olympische baan in Londen. In 2016 is de baan aangepast naar het ontwerp voor de Spelen in Rio de Janeiro. Ieder jaar wordt de BMX World Cup gehouden #OpPapendal.

Voetbalvelden

In totaal hebben we acht voetbalvelden. Vijf velden heeft Vitesse in gebruik voor de jeugdelftallen en het eerste elftal. De drie andere voetbalvelden, waarvan twee gras en één kunstgras, kunnen worden ingezet voor trainingskampen.

Tennisbanen

We hebben vier tennisbanen op het terrein. Drie gravelbanen en één hardcourt. Tennissers kunnen deze banen afhuren. Vooralsnog maken alleen recreatieve tennissers gebruik van de banen.

Wil je meer weten over de sportaccommodaties? Of wil je één van de accommodaties huren voor een training of evenement? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Bijbehorende tags

Accommodatie Topsport