Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Innovatie

Vooruitgang door innovatie

Topsport en innovatie, hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je bij de beste horen dan moet je blijven ontwikkelen want stilstand is achteruitgang. Zeker in de sport. #OpPapendal gaan we voor goud, net als onze topsporters. Dat betekent verbeteren, uitdagen, groeien, innoveren. Op alle gebieden.

Papendal is certified partner van Sportinnovator

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland en heeft als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van circa 20 Sportinnovator-centra werken sportorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan baanbrekende innovaties die leiden tot meer sportdeelname, die (top)sportprestaties verhogen en die aanzetten tot een actieve leefstijl van de bevolking. Ook het data-analyseplatform Sport Data Valley draagt bij aan deze doelstelling. Sportinnovator is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door ZonMw.

Mede door de erkenning van Papendal als Sportinnovator Centre kunnen we er de komende jaren voor zorgen dat onze topsporters de juiste sportwetenschappelijke ondersteuning krijgen. Dat ze gemonitord worden. Prestatiemonitoring noemen we dat. En we kunnen blijven innoveren. Op het gebied van voeding bijvoorbeeld, en andere thema’s. Onze projecten voortzetten. De aankomende periode staat, naast de thema’s voeding en prestatiemonitoring, met name de optimalisatie van herstel centraal. Een onderwerp waarop diverse experts elkaar kunnen versterken. Juist op de kruispunten van expertises, en bij multidisciplinaire samenwerking, ontstaan innovaties. Denk aan slaap/rust, voeding, fysieke ondersteunende middelen en mentaal herstel. De gecombineerde expertise is onze sleutel tot succes.

Sprintdashboard Papendal
sprongtest volleybal papendal
Innovatie Papendal

Sportwetenschappelijke ondersteuning

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland, met als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van circa 20 Sportinnovator-centra werken sportorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan baanbrekende innovaties die leiden tot meer sportdeelname, die (top)sportprestaties verhogen en die aanzetten tot een actieve leefstijl van de bevolking. Ook het data-analyseplatform Sport Data Valley draagt bij aan deze doelstelling. Het programma Sportinnovator staat onder leiding van het Topteam Sport en wordt ondersteund door ZonMw en het Ministerie van VWS.

 

Bijbehorende tags

Innovatie Topsport