Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Innovatie

Vooruitgang door innovatie

Topsport en innovatie, hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je bij de beste horen dan moet je blijven ontwikkelen want stilstand is achteruitgang. Zeker in de sport. #OpPapendal gaan we voor goud, net als onze topsporters. Dat betekent verbeteren, uitdagen, groeien, innoveren. Op alle gebieden.

Sportinnovator Centre

Wij zijn een Sportinnovator Centre, met topsport en innovatie hoog in het vaandel. Dat heeft Topteam Sport begin 2016 bekendgemaakt. Een hoogwaardige ontmoetingsplaats waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken aan de ontwikkeling van rendabele innovaties. Wij behoren hiermee tot de eerste lichting Sportinnovatoren binnen de Kennis- en innovatieagenda sport 2015-2020. Deze agenda is opgesteld door het Topteam Sport, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel is het opbouwen van een duurzaam en rendabel sportinnovatie-ecosysteem. Lees meer over Sportinnovator.

Mede door de erkenning als Sportinnovator Centre kunnen we er de komende jaren voor zorgen dat onze topsporters de juiste sportwetenschappelijke ondersteuning krijgen. Dat ze gemonitord worden. Prestatiemonitoring noemen we dat. En we kunnen blijven innoveren. Op het gebied van voeding bijvoorbeeld, en andere thema’s. Onze projecten voortzetten. De aankomende periode staat, naast de thema’s voeding en prestatiemonitoring, met name de optimalisatie van herstel centraal. Een onderwerp waarop diverse experts elkaar kunnen versterken. Juist op de kruispunten van expertises, en bij multidisciplinaire samenwerking, ontstaan innovaties. Denk aan slaap/rust, voeding, fysieke ondersteunende middelen en mentaal herstel. De gecombineerde expertise is onze sleutel tot succes.

Sprintdashboard Papendal
sprongtest volleybal papendal
Innovatie Papendal

Sportwetenschappelijke ondersteuning

Embedded scientists zorgen voor de sportwetenschappelijke ondersteuning van onze topsporters. Met testen en metingen. Testen die veelal plaatsvinden in de sportaccommodaties, maar ook in een inspanningslab. En we beschikken over een klimaatkamer, zodat topsporters zich kunnen voorbereiden op toernooien in extreme hitte, met hoge luchtvochtigheid of op hoogte.

Bijbehorende tags

Innovatie Topsport