Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Over Sportcentrum

Het hart van de Nederlandse topsport

Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Tegenwoordig maken ruim 500 topsporters dagelijks gebruik van onze topfaciliteiten. Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport. In 1971 werd het sportcentrum officieel geopend door Prinses Beatrix. In de jaren die volgden is Papendal enorm veranderd. Met name de afgelopen tien jaar heeft het sportcentrum een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Om je inzicht te geven in deze ontwikkelingen hebben we onze historie op een rijtje gezet.

Dochter van NOC*NSF

We zijn een dochterorganisatie van NOC*NSF, net als Hotel Papendal. Tot en met 2012 was het sportcentrum onderdeel van NOC*NSF. Tot besloten werd per 1 januari 2013 van het sportcentrum een zelfstandige B.V. te maken. Met Jochem Schellens als Directeur. Hij is tegenwoordig ook directeur van Hotel Papendal, een dubbel directeurschap dus voor hem.

Het sportcentrum kent drie afdelingen: het TeamNL centrum, het Topsportrestaurant en Papendal Vastgoed. Het TeamNL centrum zorgt ervoor dat alle voorzieningen voor topsporters optimaal geregeld zijn. Van huisvesting tot lifeskill coaching en medische begeleiding. De afdeling vastgoed zorgt voor het beheer van de panden en accommodaties #OpPapendal. De laatste afdeling is het Topsportrestaurant. Hier bieden we onze topsporters dagverse en functionele sportvoeding. Wil je meer weten over het Sportcentrum? Of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Papendal_Over Papendal_SCP
Papendal_Over Papendal_SCP_01

Het hoogste doel

Al onze afdelingen dragen bij aan ons hoogste doel. De topsporters #OpPapendal zo goed mogelijk faciliteren. Zodat zij zich in alle rust kunnen voorbereiden. Zich nergens druk over te hoeven maken. De topsporter staat bij ons altijd op nr. 1. Bij alles wat we doen. Uiteindelijk willen we als land bij de beste tien sportlanden van de wereld horen. En aan deze ambitie dragen wij #OpPapendal graag bij.

Ook organisaties op het terrein

Papendal is een thuishaven. Een stabiele basis. Vertrouwd. Niet alleen voor de topsporters die bij ons trainen maar ook voor de organisaties die op ons terrein gevestigd zijn. Denk hierbij aan NOC*NSF maar ook aan Vitesse, de Atletiekunie, Pim Mulier. Benieuwd naar het totaaloverzicht? Bekijk dan onze plattegrond.

Atletiek Papendal
Sportcentrum Papendal
Sportcentrum Papendal

Jochem Schellens

Directeur