Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Lifeskills coaching

Groeien als topsporter én als persoon

De talenten en topsporters op TeamNL centrum Papendal hebben een groot begeleidingsteam om zich heen. Waaronder lifeskills coaches. Zij coachen de topsporters op het gebied van prestatiegedrag.

Er verandert veel voor een jonge, talentvolle sporter die #OpPapendal komt trainen, wonen en studeren. Het talent moet ineens grotendeels voor zichzelf zorgen. Woont tussen leeftijdsgenootjes in plaats van met het gezin. Hij doet zelf zijn was. Maakt zijn weekplanning. Is op tijd bij de training en zorgt ervoor dat het huiswerk af is. Topsport vraagt op jonge leeftijd een hoge mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Om talenten te coachen op de noodzakelijke persoonlijke ontwikkeling hebben we lifeskills coaches in dienst. Tijdens terugkerende gesprekken met talenten en topsporters bieden zij handvatten om met eventuele problemen of vraagstukken aan de slag te gaan. De functie van lifeskills coach is vertrouwelijk. Sporters kunnen bij hen terecht met onderwerpen die lastig te bespreken zijn met de bondscoach. Of met verzorgers.

Regie voeren over je leven

De lifeskills coaches besteden veel aandacht aan het vergroten van het zelfoplossend vermogen van een sporter. En aan het inzicht geven in eigen gedrag en de consequenties daarvan. Talenten leren hoe ze de regie kunnen voeren over hun eigen leven. Hoe ze verantwoordelijkheid dragen voor hun gedrag. De lifeskills coaches helpen de topsporters bij het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven. Onderwerpen als slaap, voeding, planning en financiën passeren de revue.

Lifeskill coaching op CTO Papendal
Lifeskill coaching op CTO Papendal

Workshops

Sommige thema’s bespreken de lifeskills coaches in groepen. Tijdens workshops bijvoorbeeld. Ze leiden teamsessies en organiseren workshops over slaap of gewenst en ongewenst gedrag. Daarnaast zijn ze betrokken bij de workshop ‘Ouder van een topsporter’ voor ouders van TeamNL-sporters.

De lifeskills coaches zijn onderdeel van het multidisciplinair team. Ze hebben veel contact met de bondscoaches en werken nauw samen met de experts prestatiegedrag en sportdiëtisten.

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Begeleiding Topsport