Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Topsport

Het grootste topsport­trainings­centrum van Nederland!

Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Tegenwoordig maken bijna 550 topsporters dagelijks gebruik van onze topfaciliteiten. Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport. In 1971 werd het sportcentrum officieel geopend door Prinses Beatrix. In de jaren die volgden is Papendal enorm veranderd. Met name de afgelopen tien jaar heeft het sportcentrum een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ontdek ons terrein via de interactieve plattegrond of neem een kijkje bij het overzicht van onze sportaccommodaties.

TeamNL centrum

Papendal is een TeamNL centrum. De grootste van vijf centra in Nederland. Op een TeamNL centrum trainen de beste talenten en topsporters in fulltime trainingsprogramma’s. Onder regie van de sportbond. Dat betekent trainen, wonen en studeren op één locatie. Met minimale reistijden. Alle benodigde begeleiding en voorzieningen zijn voor de topsporters voorhanden. Van krachttraining tot lifeskills coaching en van huisvesting tot voedingsbegeleiding.

Activiteiten op Papendal
Papendal_SBCP_02

Topsportrestaurant: eten moet vooral lekker zijn

We beschikken #OpPapendal over een innovatief Topsportrestaurant. Waar we recepten onder de loep nemen. En ze herformuleren tot verantwoorde maaltijden en snacks. Zodat vetten, eiwitten en koolhydraten altijd in orde zijn. Hier zijn al diverse innovaties uit ontstaan zoals de sportkwark en sportrepen. Voeding en wetenschap komen er samen. Toch staat altijd één motto centraal: “Eten moet vooral lekker zijn”.

Topsportrestaurant op Papendal
Voedingsbegeleiding op CTO Papendal

Blijven ontwikkelen

Stilstand is achteruitgang. Wil je bij de beste horen dan moet je blijven ontwikkelen. Dat betekent verbeteren, uitdagen, groeien, innoveren. Op alle gebieden. Papendal is een Sportinnovator Centre. Een hoogwaardige ontmoetingsplaats waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken aan de ontwikkeling van rendabele innovaties. Lees meer over wat we doen op het gebied van innovatie.

Testen en meten op Papendal
Innovatie Papendal