Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Fysieke training

In je kracht staan

Squats en powercleans. Box jumps, deadlifts en de  power snatch. Voor veel mensen niet te begrijpen maar voor topsporters wekelijkse kost. Al onze topsporters hebben twee of drie keer per week fysieke training. Krachttraining, core stability training, conditietraining. Om sterker te worden, sneller te sprinten. Hoger te springen. Daarnaast helpt fysieke training blessures voorkomen.

Iedere sport vraagt een andere fysieke training. Voor BMX is explosiviteit belangrijk, handbalsters trainen hun sprint en beweeglijkheid. Ook rekening houden met leeftijd en ervaring is belangrijk. Jonge talenten moeten eerst de basisoefeningen goed leren uitvoeren. Het verkeerd uitvoeren van een oefening kan leiden tot blessures.

Gespecialiseerde trainers

Alle programma’s #OpPapendal hebben een vaste fysieke trainer. Hij schrijft individuele krachtschema’s en verzorgt de fysieke training. Wij werken met een team van gespecialiseerde trainers. Het team van fysieke trainers werkzaam bij TeamNL centra en NTC’s in Nederland, komt regelmatig bij elkaar, om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken en kennis te delen.

Fysieke training op Papendal
Fysieke training op Papendal
Fysieke training op Papendal

Expertise kracht en conditie

Expertise gericht inzetten. Daar gaat het om. Bondscoaches zijn niet altijd gespecialiseerd in het geven van fysieke training. Daarom werken we met gespecialiseerde kracht- en conditietrainers. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Ze werken nauw met elkaar samen om kennis te delen en elkaar te ondersteunen.

Iedere fysieke trainer begeleid zo mogelijk enkele jaren dezelfde topsporters en programma’s. Dit zorgt voor optimale afstemming van de krachtschema’s op het individu. En op de betreffende sport.

Krachttrainingsruimtes

We beschikken over vier uitgebreide krachttrainingsruimtes. Van alle benodigde materialen voorzien. De trainers benutten daarnaast de atletiekbaan en onze bosrijke omgeving voor kracht- en conditietrainingen.

De fysieke trainers maken deel uit van het multidisciplinair team en werken nauw samen met de bondscoaches, de embedded scientists en de (para)medische teams.

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Begeleiding Topsport