Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Prestatiegedrag

Leren omgaan met druk of tegenslagen

Een topsporter kan fysiek op zijn top zijn maar ook mentaal moet het kloppen. Anders kun je niet presteren. Hoe ga je met de druk om? Of met het continue in de belangstelling staan? Hoe zorg je ervoor dat je niet afgeleid wordt? Dat je gefocust blijft? Sommige sporters kunnen hier van nature goed mee omgaan. Anderen hebben meer begeleiding nodig. Om sporters deze begeleiding te bieden, werken we samen met sportpsychologen. Deze experts prestatiegedrag zijn VSPN geaccrediteerd (Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland). Ze geven groepsworkshops aan talenten. Of begeleiden de topsporters individueel.

Workshops

Talenten maken kennis met de basis van de vaardigheden voor prestatiegedrag tijdens groepsworkshops per sport. Ze leren hoe ze doelen kunnen stellen. Hoe om te gaan met stress of afleiding. Omgaan met kritiek of tegenslagen.  De workshop ‘Prestatiegedrag’ bestaat uit vier avonden. Gedurende het traject gaan ze in trainingen en wedstrijden actief aan de slag met wat ze hebben geleerd. De workshopsavonden worden per programma met de betreffende bondscoach voorbereid. Hierdoor sluit de workshop optimaal aan bij de talenten of het team.

Voor ouders organiseren de experts prestatiegedrag de workshop ‘Ouder van een topsporter’. Hierin komen onderwerpen aan bod als: de ontwikkeling van ouders in relatie tot de ontwikkeling van het topsportkind. De gevolgen van de keuze voor topsport voor het talent en het gezin. En inzicht in het eigen gedrag van ouders. Deze workshop wordt al jaren door ouders goed ontvangen.

Individuele trajecten

Soms zijn de groepsworkshops niet genoeg. Kampen topsporters met uitdaging waarbij ze individuele coaching nodig hebben, dan wordt een individueel traject gestart met een van de experts. Tijdens diverse gesprekken krijgt de sporter tools om zijn probleem aan te pakken.

De experts prestatiegedrag werken multidisciplinair. Ze hebben veelvuldig contact met de talent- en bondscoaches. Met de sportartsen en met de lifeskills coaches.

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Begeleiding Topsport