Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Topsport &restaurant

Het beste uit voeding halen

Passie voor het werk. Passie voor voeding. Dat straalt ons keukenteam van het Topsportrestaurant uit. Met onze chefkok voorop streeft het team naar de perfecte maaltijden. Hierbij staat de topsporter centraal. De juiste voeding is namelijk essentieel als je topsport bedrijft. Het is niet alleen de brandstof voor trainingen maar kan ook blessureleed helpen voorkomen. In het Topsportrestaurant is de hele dag de juiste basisvoeding voor topsporters beschikbaar.

Innovatie

Het herformuleren van recepten. Dat is de kracht van ons keukenteam. Zo maken onze koks bijvoorbeeld pannenkoekjes van quinoa met zalm en spinazie. Falafel van bonen en kikkererwten en gezonde pizza’s. Net zo lekker als de ongezonde varianten maar dan goed kijkend naar de samenstelling. Zodat vetten, eiwitten en koolhydraten altijd in orde zijn. Voor eiwit- en koolhydraatherstel. Hier zijn al diverse innovaties uit ontstaan zoals sportkwark en de sportrepen ‘Goud in je hand’. Het innoveren en ontwerpen van nieuwe functionele voeding voor topsporters loopt als een rode draad door het Topsportrestaurant. Voeding en wetenschap komen samen. Het restaurant is een mooie proeftuin voor het testen van sportvoedingsinnovaties en nieuwe apparatuur. Toch staat er altijd één motto centraal: “Eten moet vooral lekker zijn”.

Volleybalster in het Topsportrestaurant op Papendal
Topsportrestaurant Papendal

Papendal VoedingsApp

Je kunt alleen gebruikmaken van het Topsportrestaurant als je in het bezit bent van een Papendal pas. Alle topsporters hebben er één. Om deuren te openen en hun maaltijden mee af te rekenen.
Als een sporter in het restaurant zijn lunch heeft samengesteld en afrekent, schiet het kassasysteem de producten met voedingswaarden direct in de Papendal VoedingsApp. Op zijn smartphone kan de sporter via balkjes zien of hij voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten binnen heeft gekregen.

Samenwerking en workshops

De koks werken nauw samen met sportdiëtisten en bondscoaches. Om doelgericht aan te sluiten bij de wensen van onze topsporters. Doel van ons Topsportrestaurant is de topsporter #OpPapendal zo goed bedienen. Niet alleen door een divers aanbod. En gebruik van eerlijke en biologische producten, maar ook door het prijsniveau laag te houden. Het Topsportrestaurant is dan ook een non-profit restaurant. En daarom niet algemeen toegankelijk. Alleen topsporters, coaches en medewerkers kunnen er maaltijden nuttigen. Het Topsportrestaurant is de huiskamer van de topsport #OpPapendal.

Wil jij je laten inspireren door chefkok Erik te Velthuis? Of wil je thuis verantwoord koken? Manager Topsportrestaurant Erik geeft diverse presentaties. Daarnaast heeft hij samen met sportdiëtist Brenda Frunt een kookboek geschreven genaamd ‘Goud op je bord’. Vol heerlijke recepten die je gemakkelijk zelf kunt bereiden.