Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Paramedische voorzieningen

Zo fit mogelijk aan de start staan

Topsporters hebben regelmatig pijntjes. Een blessure kan ervoor zorgen dat een topsporter die er jarenlang voor heeft getraind, de Olympische Spelen mist en dat willen we natuurlijk voorkomen. Een sporter moet altijd zo fit mogelijk aan de start staan van een toernooi. Niet alleen in het Olympisch jaar maar ieder jaar, iedere maand, iedere dag. Met een trainingsbelasting van twintig uur of meer per week is het erg belangrijk om toegang te hebben tot de juiste medische zorg. Daarom werken we samen met experts op het gebied van sportgeneeskunde en sportfysiotherapie. Experts van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) en de Vakgroep Topsportgeneeskunde van Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. De masseurs van Preaz verzorgen de sportmassages.

Werkwijze

Als topsporter wil je niet te ver reizen naar de fysiotherapeut of sportarts. Daarom vinden alle behandelingen plaats #OpPapendal, vaak zelfs in of naast de trainingsaccommodatie. Ieder topsportprogramma heeft een aantal massage-uren per week. Een vaste sportarts. En een of meerdere vaste fysiotherapeuten. Volgens een vast rooster kunnen talenten en topsporters bij de experts terecht voor behandelingen en blessureconsulten.

Maar loop je tijdens de training een pijntje op, dan wil je hier niet te lang mee rond blijven lopen. Daarom is er dagelijks een inloopspreekuur voor TeamNL-sporters in de Arnhemhal. Voor het diagnosticeren van de blessure en het snel in gang zetten van de behandeling of eventueel vervolgonderzoek.

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Begeleiding Topsport