Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Onderwijs

Topsport en onderwijs, een uitdagende combinatie

Het volgen van onderwijs is erg belangrijk. Ook voor topsporters. Want er komt een moment dat je topsportcarrière voorbij is. De combinatie topsport en onderwijs is vaak lastig, daarom werken we samen met diverse onderwijsinstellingen. Om de combinatie mogelijk te maken. Het onderwijsprogramma wordt voor TeamNL-sporters zoveel mogelijk afgestemd op het topsportprogramma. En dat is ook nodig omdat de fulltime talenten en topsporters twee keer per dag trainen, waardoor ze niet het volledige onderwijsprogramma kunnen volgen.

Partners

De jongste topsporters zitten vaak nog op het voortgezet onderwijs. Voor hen werken we samen met VMBO ’t Venster en het Beekdal Lyceum in Arnhem, beide aangesloten bij het EVOT (Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs en Topsport). Het zijn Topsport Talentscholen. Waar topsporters onderwijs kunnen volgen via een aangepast programma. Een flexibel lesrooster bijvoorbeeld. En waar ze gespreid eindexamen kunnen doen. Maar de EVOT-voorzieningen zijn niet voldoende voor onze sporters. Daarom financieren we verdergaande roosteraanpassingen en begeleidingsuren.

Ook topsporters op het mbo, hbo of de universiteit hebben speciale onderwijsvoorzieningen nodig om topsport en studie te kunnen combineren. Voor hen zijn we de samenwerking aangegaan met het Rijn IJssel College, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit. Op deze onderwijsinstellingen komen de topsporters van TeamNL centrum Papendal in aanmerking voor speciale topsportregelingen. En er zijn zelfs een aantal maatwerkopleidingen, waarvan de lessen #OpPapendal worden gegeven. Tussen 11.00 en 15.00 uur in het Sport- en Onderwijsgebouw. De HAN biedt topsportklassen fysiotherapie en Sportkunde. En het Rijn IJssel College een CIOS talentenklas. Hierdoor kunnen de topsporters zowel in de ochtend als in de middag trainen en hebben ze geen reistijd. Naast de genoemde partners werken we samen met de Saxion Topsport Academy en de Young Talent Academy in Nijmegen.

Papendal_Onderwijs_Arnhemhal

Sport- en Onderwijsgebouw

#OpPapendal staat het Sport- en Onderwijsgebouw. Dat is handig want dan kunnen topsporters op steenworpafstand van hun trainingsaccommodatie onderwijs volgen. Hier wordt een aantal sport gerelateerde opleidingen aangeboden door het Rijn IJssel College en de HAN. Niet alleen de TeamNL-sporters maar ook reguliere studenten volgen hier hun lessen.

Studie-intermediair

Wanneer er problemen dreigen te ontstaan in de combinatie topsport en studie, dan is soms een tussenpersoon nodig. Iemand die zowel de sportomgeving als het onderwijs goed kent. Iemand die weet wat nodig is. Daarom hebben we twee studie-intermediairs in dienst. De kantoren zijn gevestigd in het Sporthotel, waar veel jonge topsporters wonen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk binnenlopen voor een gesprek. Met nieuwe TeamNL-sporters (en desgewenst ouders) heeft de studie-intermediair altijd een intakegesprek op school. Jongere sporters worden vervolgens gemiddeld eens per maand op gesprek gevraagd, oudere sporters nemen zelf het initiatief om hem in te schakelen wanneer dat nodig is.

Papendal_Onderwijs_Sporthotel

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Topsport