Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Greenkey

Hotel Papendal geeft om haar omgeving. Hierin behalen wij goud

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en de markt voor vergader- en congreslocaties. Het gaat hierbij om serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de zorg voor het milieu, niet alleen in het bedrijf, maar ook voor de natuur in de omgeving. Hotel Papendal heeft al meerdere jaren de hoogst haalbare ‘Gouden Green Key’-onderscheiding weten te behalen. Voor meer informatie, zie www.greenkey.nl.

Duurzaam
Zowel op strategisch als operationeel niveau geven wij bewust aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaam ondernemen en aandacht voor het milieu zijn onderdeel van de bedrijfsvoering. Dit uit zich in zaken als:
– Leverancierskeuze, duurzaam-inkoopbeleid, waarbij wij op groene verantwoordelijkheden toetsten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gebruik van FSC-gekeurd papier en koffie met het Max Havelaar-keurmerk.

– LED-verlichting, waarbij reeds een grote slag is gemaakt. Hotel Papendal bevindt zich op dit moment midden in het proces om alle standaard verlichting te vervangen door duurzame LED-lampen (dispensatie). Dit type verlichting heeft een o.a. een lager energieverbruik en langere levensduur tot gevolg. Wij streven ernaar om het pand zo veel mogelijk te voorzien van LED-verlichting.

Samenwerkingen zoals met Siza
Siza is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een handicap. Siza bakkerij werd vaste leverancier door de levering van hun heerlijke appeltaart. Van daaruit hebben Papendal en Siza verdere producten ontwikkeld waarvan je dagelijks kunt genieten #OpPapendal.

Regionale producten zoals het vlees
Al het kalfsvlees komt van de EcoFields boerderij in Wekerom. Dit vlees is 100% biologisch. Dichtbij Papendal dus weinig ‘foodmiles’. Verantwoord vlees voor veel culinaire gerechten #OpPapendal.

Maar daar blijft het niet bij. Ons bewustzijn merk je ook aan de hybride auto’s van Papendal, de afvalscheiding en de groene bedrijfscultuur. Verantwoord ondernemen is voor Papendal veel meer dan een moderne kreet.

Bijbehorende tags

Duurzaam Omgeving