Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Huisvesting

Een vertrouwde plek voor topsporters

Je kunt je voorstellen dat een jong talent van 15 jaar andere woonwensen heeft dan een topsporter van 26 jaar. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden wat huisvesting betreft. Topsporters kunnen ervoor kiezen #OpPapendal te gaan wonen. Of nabij Papendal, op Klein Warnsborn. Dat is onze externe woonaccommodatie. Soms huren sporters met trainingsmaatjes een appartement in Arnhem. Of ze kopen een huis.

Wonen #OpPapendal

Voor de jongste fulltime TeamNL sporters is er een Sporthotel #OpPapendal. Het Sporthotel is iets anders dan Hotel Papendal. Bij Hotel Papendal kan namelijk iedereen overnachten. Zakelijke gasten bijvoorbeeld. Of gezinnen die een weekendje weg gaan.

Het Sporthotel ligt op een steenworp afstand van de trainingsaccommodaties. Er wonen zo’n 110 talenten, zij zijn veelal tussen de 15 en de 18 jaar oud. Iedere sporter heeft een eigen kamer met badkamer. Daarnaast hebben we woonkamers voor ze ingericht. Een gezellige plek waar bijvoorbeeld volleybalsters, BMX’ers en snowboarders samenkomen. Om te studeren of te ontspannen. Een talent die in het Sporthotel gaat wonen mag de kamer geheel naar eigen smaak inrichten. Ze verblijven er vaak de hele week, dan is het belangrijk om een gezellige en vertrouwde plek te creëren. Nachtrust is namelijk erg belangrijk voor het herstel na een dag intensief trainen. Dat geldt overigens ook voor voeding. Voor ontbijt, lunch en diner maken de sporters gebruik van het nabijgelegen Topsportrestaurant.

Er is ook een aantal kantoren gevestigd in het Sporthotel: de kantoren van de lifeskills coaches en de studie-intermediairs. Voor de talenten lekker dichtbij dus. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk bij hen binnenlopen voor een gesprek.

Naast het Sporthotel zijn er nog enkele woonaccommodaties #OpPapendal. P50 bijvoorbeeld, waar in 2017 20 kamers voor jonge topsporters zijn gerealiseerd.

Klein Warnsborn

De topsporters vanaf 18 jaar kunnen gebruikmaken van onze externe woonaccommodatie. Op vier kilometer afstand van Papendal, in de richting van de stad Arnhem, ligt Landgoed Klein Warnsborn.

De drie gebouwen die het landgoed telt zijn volledig gerenoveerd. Modern en instapklaar. In totaal zijn er op Klein Warnsborn vijftig kamers van circa 20 m2. Ook deze kamers hebben meestal eigen sanitair. En ook hier zijn gezamenlijke woonkamers en keukens ingericht. Topsporters kunnen er dan voor kiezen om zelf een gezonde maaltijd te koken. Of ze eten na de training in het Topsportrestaurant #OpPapendal. Makkelijk en gegarandeerd verantwoord!

Door de ruime, lichte kamers en de bosrijke ligging van het landgoed zijn deze kamers erg gewild bij de topsporters.

Klein Warnsborn wonen nabij CTO Papendal
Klein Warnsborn wonen nabij CTO Papendal

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Topsport