Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Regionale samenwerking

Talent ontplooien: een grote stap

Voor veel talenten is de overstap van een selectieteam bij een club naar het TeamNL centrum groot. Talenten trainen bij een club bijvoorbeeld vier avonden in de week. Op het TeamNL centrum is dit twee keer per dag. Er komt ineens veel meer bij kijken dan alleen maar trainen. Denk aan het intensief volgen van krachttraining. Bewust met je voeding bezig zijn. Uit huis wonen.

Om dit gat te verkleinen werken NOC*NSF en de sportbonden aan het versterken van de regionale infrastructuur, door Regionale Training Centra (RTC’s) op te zetten. Deze instroomprogramma’s staan onder regie van de sportbond. Ze worden gefaciliteerd door de Regionale Topsport Organisaties (RTO’s). In Regio Oost werken TeamNL centrum Papendal, Topsport Gelderland en Topsport Overijssel samen in Topsport Oost.

Talentontwikkeling en doorlopende leerlijnen

Talentontwikkeling, een veel gebruikte term. Maar wat wordt er mee bedoeld?
Het doel is om jonge talenten stap voor stap op te leiden tot topsporter. Zodat ze aansluiting kunnen vinden bij de Europese top. En dan bij de wereldtop. Iedere sportbond heeft hiervoor meerjarenplannen opgesteld. Deze plannen beschrijven de opleiding tot topsporter. Hierin staan de doelen waaraan sporters moeten voldoen, per leeftijdscategorie en opleidingsfase. We noemen dit doorlopende leerlijnen.

Ook NOC*NSF houdt zich bezig met de ontwikkeling van doorlopende leerlijnen. Een aantal van de thema’s zijn namelijk sport overstijgend. Voeding bijvoorbeeld. Prestatiegedrag, of anti-doping. Vooral op deze overstijgende thema’s worden door Topsport Oost experts ingezet.

Activiteiten TeamNL centrum Papendal in Regio Oost

De doorstroom van sporters optimaliseren van RTC naar TeamNL-niveau. Dat is het doel van de samenwerking tussen TeamNL centrum Papendal, Topsport Overijssel en Topsport Gelderland. De doorlopende leerlijnen op de expertgebieden spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom zijn er expertgroepen samengesteld. De experts in deze groepen zijn zowel betrokken bij de RTC’s als bij het TeamNL centrum. Zij geven bijvoorbeeld workshops aan de coaches uit de regio. Delen hun kennis. Zo leert een regio-coach vaardigheden met betrekking tot krachttraining of prestatiegedrag. Tijdens de trainingen kunnen zij deze kennis weer overbrengen op de talenten.

Op dit moment werken we in Regio Oost aan de afstemming van de vorm én inhoud van de talentontwikkeling bij RTC’s. Regio Oost ondersteunt sportbonden bij het organiseren van het RTC programma. Faciliteert in voorzieningen.

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Topsport
Hotel Papendal gesloten, behalve voor topsport.#StaySafe

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen door onze overheid op vrijdag 14 januari blijft Hotel Papendal gesloten tot en met 25 januari 2022.

Hotel Papendal blijft wel open voor topsport.

Uitstaande boeking op Papendal? Onze reserveringsafdeling neemt contact met jou op. Onze reserveringsafdeling blijft, m.u.v. de feestdagen, bereikbaar via hotel@papendal.nl.

Lees hier het gehele nieuwsbericht.
Wij hopen je spoedig weer te mogen ontvangen bij Hotel Papendal.