Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

TeamNL centrum toege­licht

Trainen, wonen en studeren op één locatie

Sportcentrum Papendal, verstopt in de bossen van Arnhem, is de grootste van de vijf TeamNL centra in Nederland. Maar wat is een TeamNL centrum nu eigenlijk?

Top 10 van de wereld

Nederland in de top 10 van de wereld. Dat is de ambitie van NOC*NSF en de sportbonden. Maar dat word je niet zomaar, daar is een goede topsportinfrastructuur voor nodig. Daarom zijn er Nationale Training Centra (NTC’s) en TeamNL centra opgericht. Er zijn vijf TeamNL centra in Nederland. Papendal is de grootste. Wij bieden een omgeving waar talenten en topsporters zich kunnen ontwikkelen. Een stabiele basis. Dat is essentieel om de top te kunnen bereiken.

Op een TeamNL centrum trainen de beste talenten en topsporters in fulltime trainingsprogramma’s. Onder regie van de sportbond. Dat betekent trainen, wonen en studeren op één locatie. Met minimale reistijden. Alle benodigde begeleiding en voorzieningen zijn voor de topsporters voorhanden. Denk aan trainingsaccommodaties, onderwijsbegeleiding en medische voorzieningen. Maar ook sportwetenschappelijke ondersteuning, begeleiding op mentaal vlak en meer. Alles wat nodig is om talent optimaal te kunnen ontplooien

TeamNL centrum Papendal

Kenners scharen Papendal als trainingscentrum onder de vijf beste van de wereld. Een centrum om trots op te zijn. Waar wij trots op zijn. En een unieke plek om te trainen. Meer dan de helft van de talenten en topsporters woont #OpPapendal, of vlakbij Papendal. In één van de woonaccommodaties van het TeamNL centrum bijvoorbeeld. Met diverse partners dragen wij bij aan het optimaal inrichten van de tijd van een sporter. Door voorzieningen te centreren op één vierkante kilometer. Voorheen ging vaak veel tijd verloren, door het reizen van huis naar school. Van school naar de training. Naar de fysiotherapeut. Deze tijd kan op bij ons besteed worden aan extra trainingsuren. Of herstel. Benieuwd welke sporten #OpPapendal trainen? Twaalf sportbonden hebben hun fulltime trainingsprogramma’s bij ons ondergebracht. Dat zijn liefst dertig programma’s en disciplines.

CTO Papendal
CTO Papendal
CTO Papendal

Begeleiding #OpPapendal

Stel je voor dat je een volleybaltalent van 15 jaar bent. De Nevobo nodigt je uit fulltime #OpPapendal te komen trainen. En te wonen en studeren. Je laat je ouders en vrienden achter, je wisselt van school en je trainingsuren verdubbelen. Dan heb je een goed begeleidingsteam nodig. Om de overgang te begeleiden maar ook structureel. Daarom is er voor ieder programma een multidisciplinair team ingericht, dat aangestuurd wordt door de talent- of bondscoach. In dit team zit bijvoorbeeld een studie-intermediair, een lifeskill coach en een voedingsdeskundige. Maar ook een fysiotherapeut, een sportarts, een embedded scientist en een fysieke trainer. Zij begeleiden de sporters intensief. En monitoren de ontwikkeling van de sporters. Hierdoor heeft iedere sporter een rustige en stabiele basis om te groeien. Waar hij zijn talent kan ontplooien.

Meer weten over de begeleiding? Bekijk de pagina over de voorzieningen en begeleiding op TeamNL centrum Papendal.

TeamNL

TeamNL, dat zijn de beste sporters van Nederland, 365 dagen per jaar actief op het allerhoogste niveau. Gewone mensen, met buitengewone prestaties. De missie: het inspireren en verbinden van Nederland met de performance van TeamNL. Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! Wil jij alle sporters van TeamNL volgen, ga dan naar teamnl.org.

Ronald Veerbeek

Manager TeamNL centrum

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Topsport