Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Omgeving

Een inspirerende omgeving. Waar vind jij jouw ontspanning?

Er is zoveel te doen #OpPapendal en in de omgeving

Heb je een weekendje Arnhem geboekt en verblijf je #OpPapendal? Helemaal goed. Wij geven je graag tips wat er te doen is in de omgeving zodat jij het allermeest uit jouw verblijf bij ons haalt. De bezienswaardigheden op een rijtje:

Arnhem stad

Arnhem is een grote winkelstad met de allure die het hart van iedere shopper sneller doet kloppen. Arnhem heeft dan ook niet voor niets 2 keer de prijs gewonnen als beste binnenstad van Nederland.

Gelredome

Het GelreDome wordt doorgaans gebruikt als thuishaven van voetbalclub Vitesse, maar biedt daarnaast ook plaats aan nationale en internationale concerten. Voetbalclub Vitesse traint tevens op het terrein van Papendal, waar ook Hotel Papendal is gevestigd. Lijkt het jou leuk om een wedstrijd van Vitesse bij te wonen? Bekijk het wedstrijdschema.

Airborne Museum

‘Hartenstein’ is gevestigd in Oosterbeek en gaat over de Slag om Arnhem tijdens de 2ewereldoorlog in september 1944. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Engelsen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland. Het gebied bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten.

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo. Het museum en het aangrenzende beelden park is samen ongeveer 25 hectare. Jaarlijks komen er ruim 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem geeft een impressie van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen, zoals boerderijen, molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht.

Burgers' Zoo

Met ruim 1,5 miljoen bezoekers is de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo de meest bezochte attractie van Gelderland. Burgers’ Zoo staat bekend om de Burgers’ Desert en de Burgers’ Ocean, met een aquarium van ruim 8 miljoen liter en op het één na grootste koraalrifaquarium ter wereld.

Museum Arnhem

Museum Arnhem is opgericht in 1856. Het is een museum voor moderne-, hedendaagse- en toegepaste kunst en vormgeving in de Nederlandse stad Arnhem. Hierbij ligt de nadruk op kunst van de 20e eeuw. In dit museum bekijk je kunst met een prachtig uitzicht op de Rijn.

Eusebiuskerk

In de Eusebius maak je een reis door de tijd: van de 21ste eeuw helemaal terug naar de vroege middeleeuwen. Ontdek over vier verdiepingen de bewogen geschiedenis van de Slag om Arnhem. Geniet daarnaast van het prachtige uitzicht vanuit de panoramalift en de glazen balkons!

Bekijk hier alle activiteiten in de omgeving van Hotel Papendal

Bijbehorende tags

Activiteit Omgeving