Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Indoor sport­accommodaties

Van Olympic Training Centre tot Arnhemhal

De Arnhemhal

De Arnhemhal is een multisporthal met internationale allure. Kenners scharen de Arnhemhal onder de vijf beste trainingsaccommodaties ter wereld. Een accommodatie waar we trots op mogen zijn.

In de Arnhemhal zijn de nieuwe technologieën toegepast. Zoals een modern camerasysteem voor bewegingsanalyses. Een optimale sportvloer. Puntverlichting. En nieuwe houten wandpanelen die speciaal voor de akoestiek van de hal zijn ontwikkeld. Ook de integratie van het Topsportrestaurant betekende een grote stap vooruit voor ons op het gebied van voeding.

We hechten veel waarde aan duurzaamheid. Daarom is er een Warmte- en Koudeopslag (WKO) installatie aangelegd voor het verwarmen en koelen van de trainingsruimtes. En er zijn in het voorjaar van 2016 op het dak van de Arnhemhal zonnepanelen geïnstalleerd. Deze panelen voorzien 1/3e van de Arnhemhal van energie.

De trainingsaccommodatie is in 2013 in gebruik genomen en omvat:

 • Twee ruime balsporthallen
 • Twee krachttrainingsruimtes, één voorzien van herstelfaciliteiten
 • Een technische atletiekhal
 • Een sprinthal van 130m lang
 • Een vechtsporthal
 • Topsportrestaurant

Wil je zelf eens door de Arnhemhal lopen? Neem een kijkje binnen.

Sprinthal in de Arnhemhal op Papendal
Arnhemhal op Papendal
Arnhemhal op Papendal

Olympic Training Centre

Naast de Arnhemhal ligt het Olympic Training Centre. De trainingsfaciliteiten in deze hal worden intensief gebruikt. Onder andere door handbal en badminton.

Het Olympic Training Centre bestaat uit:

 • Twee ruime sporthallen
 • Twee krachttrainingsruimtes, één gecombineerd met een sprinthal van 70m
 • Een boksring
 • Een schiethal
 • Fitnesscentrum Lagendijk Training

Ook het Olympic Training Centre is voorzien van technologische snufjes. Er ligt een speciale zwevende sportvloer in de sporthallen en er is puntverlichting. Daarnaast is de handbalhal voorzien van een Local Positioning Measurement (LPM) Systeem voor trainingsanalyses.

Fitness op Papendal
sporthal op Papendal
Krachttraining op Papendal

Sporthal West

Deze hal is gelegen naast het Sport- en Onderwijsgebouw. Diverse opleidingen van RijnIJssel en de HAN worden in dit gebouw gegeven. Waaronder de ALO en het CIOS. Opleidingen met praktijklessen. En daar is een sporthal voor nodig. Sporthal West wordt dan ook met name door de scholen gebruikt. Maar ook topsporters trainen regelmatig in de hal. Tafeltennissers bijvoorbeeld.

Tafeltennis traint in de tafeltennishal op Papendal
Sporthal West op Papendal

Aikidohal

Naast de Arnhemhal staat een tijdelijke hal. Deze is in het verleden al gebruikt voor schermen en schieten. Op dit moment is er een aikido dojo ingericht. Deze dojo wordt gebruikt door Aikido Nederland voor trainingen, seminars en clinics.

Wil je meer weten over de sportaccommodaties? Of wil je een sporthal huren voor een training of evenement? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Henny Kroon

Servicepunt Sportcentrum Papendal

Eefje van der Waal

Servicepunt Sportcentrum Papendal

Bijbehorende tags

Accommodatie Topsport