Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Veelgestelde vragen

 • Is er gratis WiFi op Papendal?

  Overal op ons terrein is er gratis WiFi voor gasten. Vraag ernaar bij de receptie (hotel) of het Servicepunt (Arnhemhal).

  Ik wil graag een keer een kijkje nemen #OpPapendal, kan dat?

  Ja en nee. In principe is het terrein vrij toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld Pitch & Putt golf spelen. Je kunt alleen niet op eigen gelegenheid in de sportaccommodaties rondlopen. Want dat kan de trainingen verstoren. Wil je de accommodaties zien? En misschien wel een bekende topsporter tegenkomen? Boek dan een rondleiding. We ontvangen je graag voor een hapje en een drankje in Restaurant 20 28 of bij de Bar Dug Out.

  Kan ik op Papendal gratis parkeren?

  Jazeker. Er zijn in totaal zo’n 800 openbare parkeerplaatsen op ons terrein.

  Kan ik mijn elektrische auto opladen op de parkeerplaats?

  Ja dat kan, er zijn in totaal tien parkeerplaatsen met laadpalen op ons terrein. Wel willen we je vragen om na het opladen, je auto op een reguliere parkeerplaats te parkeren. Dan kunnen anderen ook gebruikmaken van de laadpaal.

  Is Papendal goed bereikbaar met bus en/of auto?

  Zeker weten! Met de auto via de A50 en de A12. Of met de bus: buslijn 10 of 105. Kijk op onze route en parkeren pagina voor meer informatie.

  Hebben jullie informatiepakketten over Papendal voor mijn spreekbeurt of profielwerkstuk?

  We hebben vooralsnog geen kant en klare informatiepakketten beschikbaar maar je kunt wel veel informatie vinden op deze website op de pagina ‘Over Papendal’. Heb je geen antwoord gevonden op je vragen? Stel je vragen dan via sportcentrum@papendal.nl.

 • Houdt het hotel rekening met voedselallergieën en / of intoleranties?

  Jazeker, maak jouw wensen zeker kenbaar en waar mogelijk houden we hier altijd rekening mee.

  Wat zijn de openingstijden van het restaurant / bar / lounge?

  Openingstijden Restaurant 20 28
  maandag tot en met vrijdag
  Ontbijt: 7.00-10.00 uur
  Lunch: 12.00-14.00 uur
  Diner: 17.00-21.30 uur
  Zaterdag
  Ontbijt: 7.00-10.30 uur
  Lunch: 12.00-14.00 uur
  Diner: 17.00-21.30 uur
  Zondag
  Ontbijt: 7.30-12.00 uur
  Lunch: 12.00-14.00 uur
  Diner: 17.00-21.30 uur

  Openingstijden Bar Dug Out
  Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag
  09.30-01.00 uur
  Zaterdag en zondag
  10.30-01.00 uur

  Ik zou graag eten in het restaurant, kan dat?

  In restaurant 20 28 kunt u gebruik maken van het ontbijt, de lunch en het diner. Soms gelden er afwijkende openingstijden. Bijvoorbeeld in de zomermaanden. Ook kun je terecht voor heerlijke brasserie gerechten in onze bar Dug Out.

  Kan ik gebruik maken van room service?

  Ja, je kunt gebruik maken van roomservice. Hiervoor vragen wij een kleine vergoeding.

  Is het hotel geschikt voor mindervaliden?

  Het hotel is geschikt voor mindervaliden. Wij hebben geen standaard mindervalide kamer, maar kunnen de kamers aanpassen met extra faciliteiten om deze geschikt te maken voor mindervaliden. Tevens is er een lift aanwezig en zijn alle faciliteiten bereikbaar.

  Biedt het hotel een shuttle-service aan?

  Vanaf het station Arnhem kun je een taxi naar Papendal nemen. Als je gebruik wilt maken van deze 'Papendaltaxi' reserveer deze dan tijdig bij voorkeur via de receptie van ons hotel. De Papendaltaxi rijdt (tussen 07.00-24.00 uur) van en naar de achterzijde (Sonsbeekzijde) van Station Arnhem Centraal. De mogelijkheid bestaat ook om zelf een Papendaltaxi te bestellen bij Taxibedrijf Linsen (telefoonnummer 026-364 00 00). Let op: Reserveer de taxi in ieder geval een uur van te voren, dan bent u van het juiste vervoer gegarandeerd. Vermeld duidelijk dat het om een ‘Papendal-taxi’ gaat. De kosten bedragen € 12,50 per persoon, per rit.

  Welke betaalmethoden worden geaccepteerd?

  In het hotel kun je betalen met verschillende betaalmethoden. Wij accepteren Visa, Mastercard, contant en pin.

  Is er een zwembad aanwezig?

  Helaas, er is geen zwembad aanwezig op ons terrein.

  Is er een sauna?

  Jazeker. Wij beschikken over een prachtige wellness. In de wellnessruimte geniet je van de gratis sauna en Turks stoombad. Heerlijk ontspannen dus.

  Is er een fitnessruimte?

  Tijdens een overnachting in het hotel kun je ook gratis gebruik maken van de modernste apparatuur in de fitnessruimte. De sportruimte bestaat uit; hardloopband, hometrainer, crosstrainer, roeiapparatuur en verschillende gewichten voor core stability oefeningen. Sportliefhebbers hebben ook de mogelijkheid gebruik te maken van een speciale fitnessruimte op het terrein van Papendal.

  Is er gratis WiFi aanwezig?

  Overal op ons terrein is er gratis WiFi voor gasten. Vraag ernaar bij de receptie (hotel).

  Mag ik roken in het hotel?

  Het is niet toegestaan om in het hotel te roken.

  Heeft het hotel babybedjes / extra bedden?

  Uiteraard. Indien je een extra bed of babybedje wilt hebben dien je dat aan te geven bij je reservering. Mocht je dit later nog willen toevoegen, neem dan even contact op met de receptie van het hotel via 026 483 79 11.

  Mag ik mijn huisdier meenemen?

  Het is niet toegestaan om in het hotel een huisdier mee te nemen.

  Vanaf hoe laat kan ik in- en uitchecken?

  Inchecken is mogelijk vanaf 13:00 uur doordeweeks en in het weekend vanaf 15:00. Uitchecken dient voor 10:00 uur doordeweeks en 12:00 uur in het weekend te
  geschieden. Indien je langer wenst te verblijven of een late check out wilt bij boeken (tot max. 17:00 op basis van beschikbaarheid) overleg dit dan met de receptie.

  Hoe wijzig of annuleer ik een reservering?

  Daarvoor kun je contact opnemen met de afdeling reserveringen van het hotel via telefoonnummer: 026 483 79 11. Vraag naar jouw accountmanager en we helpen je graag verder.

  Wat is er allemaal te doen in de omgeving van Papendal?

  In beweging blijven kost geen moeite #OpPapendal. Binnen 7 kilometer afstand van Papendal is er ontzettend veel te beleven. Denk aan het Nederlands Openlucht Museum, het Kröller-Müller Museum, het Airborne Museum en Dierentuin Burgers' Zoo of maak een wandeling op De Posbank en ontdek het Nationale Park de Hoge Veluwe. Sla daarbij ook de historische binnenstad van Arnhem niet over. Bekijk de mogelijkheden rondom Papendal.

  Ik ben geen sporter, kan ik ook op Papendal verblijven?

  Zeker weten! Hoewel er in Hotel Papendal regelmatig topsporters verblijven, hebben we ook veel andere doelgroepen te gast. Denk aan zakelijke gasten. Maar ook families, voor een weekendje weg bijvoorbeeld.

  Hoe bereik ik het hotel?

  Papendal is centraal gelegen en goed bereikbaar met de auto. Of je nu uit de richting Utrecht komt, Apeldoorn of Eindhoven, vanaf de A50 of A12 ben je #OpPapendal. Wanneer je het terrein oprijdt, volg je de borden naar jouw eindbestemming. Plan jouw route naar Papendal!

 • Wat betaal ik voor de huur van het evenemententerrein?

  Hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen via 026 483 7911! Wij maken graag een offerte op maat voor jou. De prijs is namelijk afhankelijk van de beschikbaarheid, afname, etc.

 • Welke kleding wordt geadviseerd?

  Dat is geheel afhankelijk van de soort activiteit en locatie. Bij de reservering van de activiteit geven wij graag passend kledingadvies.

  Zijn er kleedkamers aanwezig?

  Uiteraard! Je kunt voor en na afloop van onze activiteiten gebruik maken van de kleedkamer in onze sportaccommodatie. In de kleedkamer zijn ook douches aanwezig.

  Kan ik deelnemen aan een clinic/rondleiding?

  Ja zeker! Je kunt alleen niet als individu deelnemen. Wij hanteren voor rondleidingen een minimum van 10-15 personen.

 • Ik wil graag eten in het Topsportrestaurant, kan dat?

  Nee, dat kan helaas niet. Het Topsportrestaurant is alleen toegankelijk voor topsporters, coaches en medewerkers. Maar in het hotel is ook een heel goed restaurant waar je gebruik van kunt maken, Restaurant 20 28. Of neem een heerlijke snelle maaltijd bij de Bar Dug Out.

  Hoe oud moet je zijn om op Papendal te mogen wonen, trainen en studeren?

  De jongste fulltime talenten zijn 15 jaar. Heel soms wordt er een talent van 14 jaar toegelaten. Zij ondergaan eerst een zorgvuldige screening om er zeker van te zijn dat het talent er klaar voor is.

  Mijn kind is een talentvol sporter, kan hij op Papendal trainen?

  Dat hangt er vanaf welke sport je zoon of dochter beoefent. Alle topsporters die bij ons trainen vallen onder een fulltime trainingsprogramma van hun sportbond. Nieuwe talenten worden dan ook door hun sportbond uitgenodigd om deel uit te maken van de selectie die op CTO Papendal traint. Het hangt dus van je sport en sportbond af of er mogelijkheden zijn om bij ons te trainen.

  Mijn kind gaat op #OpPapendal wonen, studeren en trainen, wat moet ik allemaal regelen?

  Een talent wordt veelal door de sportbond uitgenodigd om fulltime #OpPapendal te komen trainen. Dan wordt er een intakeprocedure gestart vanuit CTO Papendal. Je zoon of dochter krijgt een vragenlijst opgestuurd en er volgt een intakegesprek met de studie-intermediair / op school. Soms vindt er een intakegesprek met de lifeskills coach plaats. Als laatste ondergaat ieder talent een medische intakekeuring. Indien nodig vraagt de sportbond bij het CTO een kamer aan (bijvoorbeeld voor wonen op Klein Warnsborn). Jonge talenten krijgen een kamer in het Sporthotel. De talenten horen van de bond welke kamer ze toegewezen krijgen. In overleg met de huidige bewoner wordt gekeken wanneer je zoon of dochter de kamer in gebruik kan nemen. Als je zoon of dochter verhuist naar Arnhem en op het terrein of vlakbij Papendal gaat wonen, dan moet hij of zij zich inschrijven bij de Gemeente Arnhem. Hiervoor is een bevestigingsbrief van CTO Papendal nodig. Deze kun je aanvragen via de bond / bondscoach. Daarnaast is het goed om je zoon of dochter in te schrijven bij een huisarts en/of tandarts in Arnhem.

 • Kan ik als particulier ook een sportaccommodatie huren?

  Jazeker! Een voetbalveld, tennisbaan of sporthal bijvoorbeeld. Niet alle accommodaties zijn te huur voor trainingen of evenementen, maar veel wel. Mits beschikbaar natuurlijk. Neem contact met ons op via sportcentrum@papendal.nl / 026 4834555 voor de beschikbaarheid en mogelijkheden.

  Kan ik ook golfen #OpPapendal?

  Jazeker! Er ligt een mooie golfbaan op het terrein, voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de Edese Golfbaan. Daarnaast kun je Pitch & Putt golf spelen, dit is het korte golf. Voor het spelen van Pitch & Putt golf heb je geen golfervaring nodig.

  Zijn de buitensportaccommodaties zoals voetbalvelden, atletiekbaan, wielerparcours en de rock garden #OpPapendal vrij toegankelijk voor trainingen?

  Nee helaas niet. Wanneer je een accommodatie zoals de Rock Garden of de atletiekbaan wilt gebruiken voor een training, dan kun je deze huren via het Servicepunt van het sportcentrum. Alleen het Street Workout Park Papendal is gratis toegankelijk. Daarnaast loopt er een mountainbikeparcours over het terrein, de route ‘Oosterbeek’. Ook deze route is vrij toegankelijk.

  Ik wil graag een training bijwonen, kan dat?

  Nee dat kan helaas niet zomaar. Papendal is een trainingslocatie, onze topsporters zijn in voorbereiding op belangrijke toernooien. Daarom willen we dat ze ongestoord kunnen trainen. In de Arnhemhal, de nieuwe trainingshal, zijn bijvoorbeeld ook geen tribunes aanwezig. Soms zijn er weleens wedstrijden die toegankelijk zijn voor publiek. Houd hiervoor onze website en social media kanalen in de gaten.

 • Met wie kan ik contact opnemen voor een afspraak bij een sportarts of fysiotherapeut?

  Daarvoor kun je contact opnemen met het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) via telefoonnummer: 088 088 1300 of neem een kijkje op www.smcp.nl.

  Ik wil graag op Papendal werken, waar kan ik mijn sollicitatie naartoe sturen?

  Bedankt voor je interesse in Papendal! Neem eens een kijkje op onze vacature-pagina. Hier vind je een overzicht van de openstaande vacatures. Is er geen openstaande vacature voor jouw vakgebied? Dan kun je eventueel een open sollicitatie sturen naar: vacature@papendal-hotel.nl.

Bijbehorende tags

Contact