Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Voeding

De juiste voeding op het juiste moment. Dat is voor een topsporter belangrijk. Maar wat is dan de juiste voeding? Wat heeft je lichaam nodig en op welk moment van de dag? We hebben #OpPapendal de beschikking over een innovatief Topsportrestaurant. Waar alle benodigde sportvoeding aanwezig is. Maar nog niet alle talenten en topsporters weten waar ze op moeten letten bij het samenstellen van hun maaltijden. Daarom werken wij onder andere samen met sportdiëtiste Anja van Geel. Zij voert metingen uit, geeft voedingsworkshops en verzorgt individuele begeleidingstrajecten voor talenten.

Workshops
Sommige sporters weten meer over voeding dan anderen. Daarom bieden we workshops aan op verschillende niveaus. Zo is er de ‘Wat schep je op’ workshop voor talenten. Hier staat bewustwording centraal. Welke keuzes maken talenten bij het avondeten? Krijgen ze wel de benodigde voedingswaarden binnen? Houden ze rekening met hun trainingsschema bij het samenstellen van hun maaltijd? Topsporters die meer kennis hebben over topsportvoeding gaan de verdieping in. In overleg met de bondscoach wordt een specifiek onderwerp centraal gesteld voor de workshop. Denk aan herstelvoeding, sportvoedingssupplementen of wedstrijdvoorbereiding in binnen- of buitenland.

Individuele begeleidingstrajecten
Soms lukt het topsporters niet om zelfstandig een goed voedingspatroon te hanteren. Dan biedt een individueel traject uitkomst. Een sportdiëtist gaat dan in gesprek met de topsporter. Geeft adviezen en schrijft voedingsschema’s.