Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Instroomprocedure TeamNL centrum Papendal

Als je door de bond bent geselecteerd om in te stromen in het fulltime topsportprogramma #OpPapendal dan starten wij onze instroomprocedure op.

De instroomprocedure bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het invullen van onze intakevragenlijst
  Om alvast de nodige informatie over jou te verzamelen.
 • Een intakegesprek bij de studie-intermediair
  Zodat je onderwijs kunt gaan / blijven volgen.
 • Een intakegesprek bij de lifeskills coach
  Om kennis te maken (zodat je weet waar je altijd terecht kunt) en om te bekijken of je komst naar Papendal voor jou de juiste stap is op dit punt in je carrière.
 • Een medische intredekeuring
  Om je gezondheid in kaart te brengen.

De studie-intermediair, lifeskills coach en sportarts brengen over jouw instroom advies uit aan de sportbond, waarna de bond bepaalt of je definitief instroomt in het fulltime trainingsprogramma.

Wanneer alle lichten op groen staan, gaan we aan de slag met bijvoorbeeld het regelen van jouw huisvesting (wanneer je hebt aangegeven intern te willen wonen). Daarnaast gaan we je Papendal pasje voorbereiden. Wanneer je deze komt ophalen dien je het Snel en Simpel Betalen formulier mee te nemen, net als de ondertekende gedragsregels.

Medische intredekeuring

Voor de medische intredekeuring word je benaderd door Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) of Ziekenhuis de Gelderse Vallei, afdeling Topsportgeneeskunde (afhankelijk van de bij jouw sport betrokken sportarts) om de intredekeuring te plannen. De medische keuring komt voor eigen rekening, maar je krijgt wel een tegemoetkoming van €100.

Indien je gekeurd wordt door SMCP dan wordt de €100 meteen verrekend in de factuur. Word je gekeurd bij Ziekenhuis de Gelderse Vallei dan kun je €100 declareren bij Sportcentrum Papendal. Hiervoor download je het declaratieformulier, deze stuur je ingevuld naar sanne.vedder@papendal.nl. Vergeet daarnaast niet om de originele factuur bij te voegen.