Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Masterplan 2020

De revitalisering van Sportcentrum Papendal

Het is 1 oktober 2000. De Olympische Spelen in Sydney zijn vandaag officieel afgesloten. Het zijn de succesvolste Spelen voor Nederland, met 25 medailles en een achtste plaats in het medailleklassement. Mede door de goede prestaties van de Nederlandse topsporters, neemt de aandacht voor sport in Nederland toe. NOC*NSF speelt hier op in. Schrijft een Masterplan om Nationaal Sportcentrum Papendal te ontwikkelen tot een sportcentrum om trots op te zijn.

Papendal is in 2000 al jaren een gerenommeerd topsportcentrum, maar de faciliteiten sluiten niet meer aan bij het vereiste voorzieningenniveau. Daarom start NOC*NSF met de ontwikkeling van het Masterplan. Een Masterplan waarin beschreven wordt hoe Papendal zich door de jaren heen moet gaan ontwikkelen tot Olympic Training Center. Een omgeving waarin talenten zich kunnen ontwikkelen en topsporters zich kunnen voorbereiden op het leveren van topprestaties. Waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Om de top te bereiken.

Het masterplan 2020

Nadat het plan in 2003 officieel wordt goedgekeurd, starten we in 2005 met de uitvoering. Doel is om van Papendal een trainingslocatie van internationale klasse te maken op het gebied van faciliteiten, duurzaamheid en innovaties. In lijn met het eerder opgestelde masterplan groeit de noordzijde uit tot het centrum van ons sportcomplex. Hier staan praktisch alle gebouwen. Oud en nieuw. Een breed wandelpad, dat we de sportstrip noemen, verbindt de parkeerplaatsen en gebouwen met elkaar. In het zuiden van ons complex krijgt de natuur meer ruimte.

In de afgelopen jaren hebben we liefst 19 bouwprojecten uitgevoerd. Denk dan aan het Sport en Innovatie Centrum, het Sport en Onderwijs Gebouw. Aan diverse renovaties. De aanleg van de BMX-baan, de bouw van de Arnhemhal. Voor een totaaloverzicht kun je onze historie bekijken.

Masterplan Papendal
Masterplan Papendal
Arnhemhal Papendal

De Arnhemhal

De forse investeringen in de diverse accommodaties en voorzieningen voor topsport zijn inmiddels goed zichtbaar. Het sportcentrum is tegenwoordig een waardig Olympic Training Centre. Daar zijn we trots op.

Sinds de opening van de Arnhemhal eind 2012 hebben we diverse internationale delegaties mogen ontvangen. Iedereen is enthousiast en onder de indruk. Internationale kenners scharen de Arnhemhal onder de vijf beste trainingsaccommodaties ter wereld. Steeds meer topsporters uit de hele wereld komen naar Papendal voor trainingskampen. Om te trainen in de nieuwe Ruskahal bijvoorbeeld, of op de compleet gerenoveerde atletiekbaan.

Maar we zijn natuurlijk nog niet klaar. Ook de komende jaren willen we blijven investeren. De accommodaties renoveren om te blijven voldoen aan de internationale standaard. Om de juiste excellerende omgeving te kunnen bieden voor onze topsporters.

Bijbehorende tags

Arnhemhal Historie Masterplan