Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Vervoer

Minder reistijd, meer tijd voor training en herstel

Papendal is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. En de stad Arnhem ligt om de hoek. Op slechts 7 km. Je bent er zo, met de bus in tien minuten. Sinds 2010 is er een directe buslijn tussen Centraal Station Arnhem en Sportcentrum Papendal. Om het op en neer reizen voor topsporters, studenten en bezoekers makkelijker te maken. Deze buslijn 10/110 rijdt op doordeweekse dagen twee keer in het uur. Toch kun je op maandag tot en met vrijdag ieder kwartier in de bus stappen om naar ons toe te komen. Buslijn 105 brengt je namelijk ook tot vlakbij de ingang van het sportcentrum. De bereikbaarheid van Papendal vinden we belangrijk. Connexxion / Breng helpt ons bij het verbeteren hiervan.

Er zijn ook topsporters die met de auto naar Papendal komen. Voor hen is het fijn dat het terrein vlakbij uitvalswegen ligt. Via de A12 rijd je snel naar Utrecht en over de A50 ben je zo in Apeldoorn of het zuiden van Nederland.

Vervoer TeamNL-talenten naar middelbare scholen

Veel jonge TeamNL-sporters zitten nog op de middelbare school. We werken samen met de Topsport Talent scholen VMBO ’t Venster en het Beekdal Lyceum, aan de oostkant van Arnhem. Als talenten met het openbaar vervoer naar school reizen, dan moeten ze overstappen op het centraal station in Arnhem. Hierdoor gaat er veel tijd verloren. Tijd die een topsporter niet heeft. De meeste topsporters trainen namelijk twee keer per dag. De tijd tussendoor moet dan ook optimaal benut worden. Alleen dan kunnen topsporters voldoende lessen volgen op school.
Daarom is er in 2016 een speciale buslijn opgezet. Met deze buslijn reizen de TeamNL-sporters rechtstreeks naar school. Of naar Papendal. Buslijn 78 rijdt op piekmomenten; halverwege de ochtend naar de scholen en halverwege de middag terug naar Papendal. Met een Breng Vrij abonnement kunnen talenten gebruik maken van deze buslijn. Net als van alle andere Breng buslijnen in de Regio Arnhem-Nijmegen.

Bijbehorende tags

TeamNL centrum Topsport