Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Geheim van Papendal

Het Geheim van Papendal is een spannende ontdekkingstocht voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Arnhem. Ontwikkeld door een unieke samenwerking tussen Papendal, Gemeente Arnhem, HAN, CIOS en Sportbedrijf Arnhem.

Bij het geheim van Papendal krijgen kinderen een kijkje achter de schermen van de topsport: Wat is Papendal eigenlijk? Wanneer mag je daar sporten? Wat eet een topsporter? Wat weet je allemaal van de Olympische Spelen? Hoe word je eigenlijk een topsporter?

Tijdens een educatieve dag leren ze deze geheimen ontrafelen. Ze krijgen een echte topsporters-lunch en ze mogen een clinic schermen volgen. Als afsluiting gaan de kinderen digitaal, via sportkennismakingsprogramma Sportwijs, op zoek naar hun eigen sport. Zo ontdekken ze waar ze zelf kunnen sporten in Arnhem. Ze kunnen een sport uitproberen en zo hun eigen talent ontwikkelen.

Jochem Schellens, directeur Hotel- en Sportcentrum Papendal: ‘’Het grootste geheim van Papendal is de betrokkenheid en iedere dag beter willen worden. Van topsporters tot onze eigen medewerkers. Een ander belangrijk aspect is plezier in sport met als uiteindelijke doel om scholieren meer in beweging te krijgen. Als Papendal zijn wij in staat om ons steentje bij te dragen om te laten zien hoe mooi en hoeveel plezier je kunt beleven aan sport en hopelijk leidt dat ook naar meer aanmeldingen bij sportverengingen.’’

Bob Roelofs, wethouder: ‘’Wij willen Arnhemse kinderen in beweging krijgen. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. Het is heel mooi om te zien hoe je door samenwerking zo’n mooi programma kunt neerzetten. En ik hoop echt dat Arnhemse scholieren met dit wekelijkse event op ons unieke Papendal een passende sport kunnen vinden.’’

Het Geheim van Papendal geeft kinderen de kans om op een positieve manier in aanraking te komen met en te leren over bewegen en sportbeoefening. Met dit programma stimuleren we leerlingen om de beweegrichtlijn voor deze doelgroep te behalen (5 uur per schoolweek = het 2+1+2 concept).