Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Side events Urban Sports & Krijsparadijs

Tijdens de UCI BMX Racing World Cup en het Zomervreugde festival zal er ook een podium zijn voor (Arnhemse) talenten. De programmering van het podium richt zich op verschillende disciplines, waaronder: Krijsparadijs, Urban Ground en Urban Dance Battles.

Krijsparadijs
Speciaal voor de waaghalzen wordt er een krijsparadijs ingericht. Kinderen kunnen zich vermaken met uiteenlopende sport- en cultuuractiviteiten, voor iedere leeftijdscategorie wat wils. De activiteiten zijn: Urban schmink, loopfietsen op een skelterbaan, springkussen, archery battle, muziekles en auto schilderen.

Urban Ground
In samenwerking met diverse partners zoals Sportbedrijf Arnhem, ActBMX, PumpFactory, Basketball Experience NL etc. wordt er een Urban Ground plek gecreëerd voor de Urban Sports en Art, een plek waar een podium wordt geboden, zichtbaarheid wordt gecreëerd en ontmoet kan worden. In de vorm van competities, demonstraties, clinics en vrije inloop worden gave activiteiten aangeboden.

Urban Dance Battles
Dans is een belangrijke discipline in de urban cultuur, juist omdat hier binnen een eigen idioom aan moves is ontwikkeld dat inmiddels zijn weg in de danswereld heeft gevonden. In de Urban danswereld worden regelmatig ‘cyphers’ georganiseerd; battles waarin urban dansers door middel van freestyle improvisatie onder begeleiding van dj’s en een professionele jury tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs.

Er worden twee verschillende battles georganiseerd door SoulSelected. Dit collectief behoort tot de internationale top van urban dansers en choreografen. De battles zullen bestaan uit verschillende rondes in diverse dansstijlen voor jongeren en jongvolwassenen.