Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Project Arnhem-Oost

Project Arnhem-Oost is een programma waar in 5 wijken in Arnhem achterstanden op het gebied van onderwijs, werk & inkomen, wonen, gezondheid, leefbaarheid en veiligheid worden aangepakt. Ook Papendal draagt hier een steentje aan bij.

TeamNL Huis Parijs
Onder leiding van voormalig olympisch bokser Nouchka Fontijn vond er een kick-off plaats van een uniek avontuur voor vijftig jongeren uit Arnhem-Oost. Deze jongeren bereiden zich voor om deze zomer deel uit te maken van een speciaal team van vrijwilligers dat in het TeamNL Huis aan de slag gaat. Het TeamNL Huis is tijdens de Olympische Spelen in Parijs dé plek om sport te beleven en om oranje successen te vieren.

Het enthousiasme onder de jongeren was duidelijk merkbaar. Lydia (20) uit de Arnhemse wijk Presikhaaf kijkt uit naar het hele traject op weg naar Parijs en daarna. Over werken in het TeamNL Huis zegt ze: “Als crewlid heb je de kans om de Olympische Spelen van heel dichtbij mee te maken. Je ziet niet alleen de beelden op TV, maar ook wat er gebeurt achter de schermen. Zo kun je echt meemaken hoe het is om daar te staan.”
De komende periode krijgen de Arnhemse jongeren vaktechnische trainingen en workshops over hun verantwoordelijkheid als rolmodel, hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en hoe ze succesvol kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Eind mei zijn ze klaar om zich aan te sluiten bij de rest van de crew van het TeamNL Huis.