Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Werkervaringsplekken voor jongeren

Het is onwijs belangrijk om jongeren de kans te bieden om werkervaring op te doen. Vanuit Papendal hebben we het TeamNL huis en de Airborne Freedom Run als werkervaringsplekken aangeboden.

Airborne Freedom Run
In september 2023 mochten studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) een bijdrage leveren aan de Airborne Freedom Run. De Veva opleiding bereidt jongeren voor op een baan bij Defensie. Samen willen zij zich inzetten voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. Toby Klaassen, projectleider van de sector zorg, welzijn en sport: “De Airborne Freedom Run is een maatschappelijk relevant project dat niet alleen de verbeelding van de studenten aanspreekt, maar wat ook een diepgaande impact heeft.”

De VeVa studenten konden bij de Airborne Freedom Run werken aan hun professionele ontwikkeling. “Het leren in de praktijk maakte de taaie theorie voor de studenten tastbaar, waardoor het beroep waar de studenten voor worden opgeleid betekenis kreeg. Dat vergeten de studenten hun leven lang niet meer.”

TeamNL Huis Parijs
Onder leiding van voormalig olympisch bokser Nouchka Fontijn vond er een kick-off plaats van een uniek avontuur voor vijftig jongeren uit Arnhem-Oost. Deze jongeren bereiden zich voor om deze zomer deel uit te maken van een speciaal team van vrijwilligers dat in het TeamNL Huis aan de slag gaat. Het TeamNL Huis is tijdens de Olympische Spelen in Parijs dé plek om sport te beleven en om oranje successen te vieren.

Het enthousiasme onder de jongeren was duidelijk merkbaar. Lydia (20) uit de Arnhemse wijk Presikhaaf kijkt uit naar het hele traject op weg naar Parijs en daarna. Over werken in het TeamNL Huis zegt ze: “Als crewlid heb je de kans om de Olympische Spelen van heel dichtbij mee te maken. Je ziet niet alleen de beelden op TV, maar ook wat er gebeurt achter de schermen. Zo kun je echt meemaken hoe het is om daar te staan.”
De komende periode krijgen de Arnhemse jongeren vaktechnische trainingen en workshops over hun verantwoordelijkheid als rolmodel, hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en hoe ze succesvol kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Eind mei zijn ze klaar om zich aan te sluiten bij de rest van de crew van het TeamNL Huis.