Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Smartabase en NOC*NSF Portal

Smartabase is gekozen door NOC*NSF als Athlete Management System (AMS). Het AMS wordt ingezet als onderdeel van de begeleiding van topsporters van de verschillende bonden. Het programma biedt verschillende mogelijkheden voor coaches. Alle experts rondom de sporters kunnen hun voortgang hierin kwijt, er kunnen analyses door de bewegingswetenschappers gemaakt worden en sporters kunnen hun voortgang omtrent welness, slaap, etc. kwijt aan de hand van vragenlijsten. Het gebruik van Smartabase levert tijdswinst op, coaches kunnen in een oogopslag zien welke sporter extra aandacht behoeft en door de interdisciplinaire communicatie mogelijkheden binnen het programma kan de ondersteuning verleend worden die nodig is.

De coach staat aan het hoofd van het team aan experts om gezamenlijk de persoonlijke en technische ontwikkeling van de sporters te verbeteren wat leidt tot betere prestaties. Het is belangrijk dat de coach ambassadeur is van het gebruik van Smartabase en experts en sporters aanspoort het systeem consequent te gebruiken. Als coach is het ook belangrijk om terugkoppeling te geven aan sporters op basis van de data die hij/zij elke dag invoert. Zo merkt ook de sporters wat de waarde hiervan is.

De meeste bonden en programma’s gebruiken Smartabase. Vanuit NOC*NSF worden trainingen, cursussen en handleidingen aangeboden om te leren hoe je met Smartabase kunt werken. Daarnaast stellen ze voor iedere bond een key-user aan als eerste aanspreekpunt voor vragen rondom Smartabase. In vele gevallen is dit de betrokken Sport Scientist bij een programma. Voor vragen rondom Smartabase kunnen coaches terecht bij digitalisering.topsport@nocnsf.nl
TeamNL centrum Papendal biedt twee keer per week plek voor Niels Daems, Sport science AMS van NOC*NSF, op kantoor in de Arnhemhal. Hij zit hier ook om support te bieden aan de programma’s die actief zijn op Papendal. Zijn er vragen? Dan kun je iedere woensdag- en donderdagochtend bij hem binnenlopen.

NOC*NSF Portal
Voordat een sporter in Smartabase komt moet hij/zij eerst door de sportbond in de NOC*NSF portal opgenomen worden. De NOC*NSF portal is de plaats waar de persoonsgegevens en topsport-statussen van sporters geborgd staan. Sporters hebben een eigen inlog om de gegevens aan te passen. De sportbond dient echter wel de nieuwe sporters in te voeren en de uitstromers te verwijderen. Het bijhouden van dit systeem is belangrijk voor het TeamNL centrum, NOC*NSF en de sporter zelf. De aantallen sporters voor de financiering worden hier uitgehaald, smartabase kan gebruikt worden door sporters en coaches en de sporter zelf wordt op de hoogte gehouden van belangrijke informatie vanuit NOC*NSF en het TeamNL centrum. De portal kan bereikt worden via: https://portal.nocnsf.nl/