Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Motorroute Achterhoek

Motorroute Achterhoek

Deze route gaat richting de Achterhoek. Iedereen kent de Achterhoek natuurlijk van de Zwarte Cross, maar deze route laat zien dat de achterhoek verrassend veelzijdig is. Het afwisselende landschap met de frisse kleuren nodigt uit voor een mooie tocht op de motor.

Vanaf Papendal zet de route via Arnhem, Duiven en Zevenaar gelijk koers naar de landsgrenzen met onze Oosterburen. Vanaf Babberich is deze landsgrens de gids voor onze route.  Over Peeskesbult, een klim van een kilometer met ruim 50 hoogtemeters. Vervolgens langs Huis Bergh, een van de grootste en belangrijkste kastelen van Nederland. Van een middeleeuwse verdedigingsburcht veranderde het kasteel geleidelijk in een fraai slot. Het kasteel is ingericht met een belangrijke, voornamelijk laat-middeleeuwse, kunstverzameling.

Na ’s-Heerenberg maakt de route een mooie grote lus door de Achterhoek. Hier kent de route mooie asfaltwegen afgewisseld met rustige boerenwegen. Tijdens deze lus komt de route langs verschillende wijngaarden. Met ruim dertig hectare aan wijngaarden is de Achterhoek één van de grootste wijnstreken van Nederland. De vruchtbare bodem is uitermate geschikt voor de teelt van wijndruiven. Er zijn zo’n twintig wijngaarden in de regio, die stuk voor stuk kwaliteitswijn maken.

Vanuit de Achterhoek gaat de route via Doetinchem, en Doesburg terug langs de IJssel richting Arnhem. Via Velp en Rozendaal komt je uiteindelijk na 220 kilometers door het Oosten van het land terug op Papendal.

Download hier je GPX route

Bijbehorende tags

Route motor Veluwe