Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Sportscientist

De sportscientist assisteert (bonds)coaches m.b.t. testen, meten, wetenschap en innovatie. Hij of zij draagt zorg voor de toepassing van wetenschappelijke kennis in het programma, onder meer door het ontsluiten van wetenschap en het bevorderen van relevant onderzoek waar sporters en coaches direct iets mee kunnen. Het doel is altijd om sporters en coaches te ondersteunen bij het leveren van excellente prestaties. De sportscientist heeft daarnaast een belangrijke rol in de monitoring en feedback in de dagelijkse trainingen en competitieroutine d.m.v.:

Monitoren van training- en wedstrijdbelasting:
• optimaal doseren van trainingsprikkels ten behoeve van prestatieverbetering.
• voorkomen van overbelasting en blessures.

Technische analyse van de uitvoering van bewegingen:
• optimaliseren van techniek om zo prestatie te verbeteren.
• blessurepreventie bij onjuist uitvoeren van bewegingen, door indicaties van problemen vroeg op te sporen.

Tactische analyse. Evalueren van de tactische uitvoering tijdens wedstrijden en het analyseren van de tactiek van de tegenstander
• ter voorbereiding op aankomende wedstrijden.
• bijsturing tactiek tijdens wedstrijden.

Alle TeamNL Embedded Scientists zijn onderdeel van het team High Performance Experts, Sport Science. Aangevuld met experts vanuit NOC*NSF op specifieke terreinen zoals aerodynamica, hydrodynamica, prestatie technologie, data analyse (Atleet Management Systeem) kan de Embedded Scientists de brug slaan naar de gewenste expertise waar vanuit de coach behoefte is. Bernadet van Os dient als Hoofexpert Data & Technologie bij TeamNL als eerste aanspreekpunt.

De Sport Scientists op Papendal zijn:
Ina Janssen (biomechanicus)
Richard Dik
Lisette Bouwmeester
Maaike Willemsen
Casper de Wit
Meijke Linders
Matthew Solomon
Wouter Ruchtie
Ariana Tanja

Topsport Topics
Topsport Topics ondersteunt de topsport door nieuwe wetenschappelijke informatie zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor de sportpraktijk en door vragen uit de nationale topsportprogramma’s van wetenschappelijk gefundeerde antwoorden te voorzien. Zo draagt Topsport Topics een steentje bij aan nog betere sportprestaties. Heb je vragen die door Topsport Topics beantwoord kunnen worden, doe dit dan altijd in overleg met de aangesloten Sport Scientist. Hij/zij kan makkelijker verbindingen leggen en de relevantie bepalen.

Meer weten over de (gratis) producten en diensten van Topsport Topics? Ga naar de website www.topsporttopics.nl of neem contact op via info@topsporttopics.nl.