Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Oud-schaatser Mark Tuitert

Olympisch kampioen Schaatsen

Mark Tuitert is voormalig langebaanschaatser. Hij werd op 20 februari 2010 olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver. Op 14 december 2010 werd hij verkozen tot Sportman van het Jaar 2010. Hij kondigde in 2014 zijn afscheid van de schaatssport aan. Inmiddels is hij actief als ondernemer, hij is oprichter van First Energy Gum, als TV-analist bij de NOS, fitnesscoach bij FitChannel en ambassadeur van Vitaliteitsnetwerk Nederland.

Sportspreker Mark Tuitert #OpPapendal
Sportspreker Mark Tuitert #OpPapendal
Sportspreker Mark Tuitert #OpPapendal

Mark debuteerde in 2001 op het Europees Kampioenschap Allround. Destijds ging de titel door een val aan zijn neus voorbij, hij stond op dat moment eerste in het klassement. De Europese titel kwam er wel. In 2004 eiste hij de eerste plaats in een vol Thialf voor zich op. Na het uitblijven van verder succes besloot Tuitert zich te specialiseren op de korte en middellange afstanden. Een succesvolle keuze, want twee keer wist hij het eindklassement van de Wereldbeker op de 1.500 meter te winnen. Na enkele moeizame jaren, met verschillende tegenslagen, won hij in 2010 op de Olympische Spelen vrij onverwacht de 1.500 meter. In een sensationele race wist hij alle favorieten te verslaan. Na zijn deelname aan de Olympische Spelen in Sochi 2014, beëindigde Mark Tuitert zijn schaatscarrière. Hij nam aan het einde van de winter van 2014 afscheid voor eigen publiek in een uitverkocht Thialf en kon tevreden terug kijken op een geslaagde topsport carrière.

Mark spreekt motiverend over (het durven van) keuzes maken, succesvol samenwerken en eigen verantwoordelijkheid. ‘Zoek je eigen grenzen op, durf te falen en buig tegenslagen en onzekerheden om tot een drijvende kracht.’ Hij maakt in zijn verhaal de link met ondernemen, vitaliteit en persoonlijk leiderschap. Hier zie je Markt Tuitert spreken tijdens presentaties.

Mark: “Schaatsen was mijn instrument tot zelfontplooiing, mijn eigen onderneming als het ware. Op het ijs kon ik op eigen kracht en eigen verantwoording mijn weg naar succes bepalen. Het pad naar succes zal voor ieder anders zijn. Die van mij ging alles behalve in een rechte lijn. Met de nodige horten en stoten. Ondersteund door een beleving in beeld en geluid samen met interactie van mijn publiek zorg ik voor een inspirerende sessie met mijn eigen verhaal recht uit het hart als leidraad.”

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.