Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Olympisch BMX-rijder Laura Smulders

Een geboren topsportster

Laura Smulders, geboren op 9 december 1993, is een getalenteerde BMX’er. Haar carrière begon op 14 jarige leeftijd en slechts vier jaar later won zij de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen. BMX is sinds de jaren ’80 een rage in Nederland, maar werd pas in 2008 voor het eerst erkend als Olympische sport. Sinds Laura Smulders geschiedenis schreef in Londen is de sport helemaal hot.

Sportspreker Laura Smulders #OpPapendal
Sportspreker Laura Smulders #OpPapendal
Sportspreker Laura Smulders #OpPapendal

©Craig Dutton

Onder de hoede van haar broer maakte Laura kennis met BMX bij FCV Wycross. Het eerste commerciële team heet Team TVE Sport. Van 2007 tot 2011 fietst zij voor het Meybo BMX Team en in 2011 werd Laura door bondscoach Bas de Bever gevraagd om toe te treden tot de topsportselectie van TeamNL. Vanaf dit moment mocht zij zichzelf professioneel BMX-rijdster noemen. Laura trainde op het terrein van Papendal en heeft hier haar voorbereiding op de Olympische Spelen van 2012 optimaal kunnen benutten. De BMX-baan op het terrein was namelijk identiek aan de baan van de Olympische Spelen in Londen. In 2015 werd de baan aangepast naar het ontwerp voor Rio de Janeiro.

Het behaalde succes blijkt niet eenmalig te zijn. In 2014, tijdens het WK BMX in Rotterdam, behaalt zij op de tijdrit de wereldtitel. Na dit evenement heeft Laura samen met haar trainer Martijn Jaspers het idee om een eigen BMX-team te starten. In samenwerking met een aantal sponsoren wordt eind 2014 het eerst commerciële BMX-team van Nederland opgezet.

Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 behaalt Laura tot haar grote teleurstelling de 7e plek. Inmiddels is Laura al vier jaar op rij de overall winnaar van het Wereldbeker klassement en voert ze de Wereldranglijst aan. In 2018 werd ze Wereld- en Europees Kampioen. In 2019 werd ze opnieuw Europees Kampioen. Ook werd zij 2e tijdens het WK. Ze won afgelopen jaar 6 van de 10 Wereldbeker wedstrijden.

Laura is een geboren topsportster en kan je veel vertellen over de weg naar de top. Discipline en wilskracht hebben tijdens haar ontwikkeling een aanzienlijke rol gespeeld. Ook het stellen van duidelijke doelen en het behouden van motivatie hebben haar gebracht naar waar zij nu is. Laura is continu op zoek naar verbetering van zichzelf en haar materiaal. Ze is ervan overtuigd dat men steeds op zoek dient te gaan naar nieuwe uitdagingen: dit is voor haar een voorwaarde om de hoogst haalbare resultaten te behalen. Laura Smulders is een inspiratiebron voor iedereen.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.