Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Esther Vergeer

Professioneel rolstoeltennisster, Chef de Mission TeamNL Paralympische Spelen 2024

Esther Vergeer (Woerden, 18 juli 1981) is een Nederlands rolstoeltennisster en voormalig rolstoelbasketbalster die vanaf april 1999 onafgebroken de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis bezette tot januari 2013.

Sportspreker Esther Vergeer #OpPapendal
Sportspreker Esther Vergeer #OpPapendal

Door maar liefst 470 wedstrijden op rij te winnen, bleef rolstoeltennisster Esther Vergeer de laatste tien jaar van haar carrière zonder nederlaag in het enkelspel. Het maakt Esther één van de meest succesvolle sporters uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

Nadat ze als rolstoelbasketbalster eerst met het Nederlandse team de gouden medaille op het EK won, koos ze in 1998 definitief voor het tennis. Esther won in datzelfde jaar onder andere de US Open, Dutch Open en Swiss Open en kwam zelfs op de eerste plaats van de wereldranglijst.
Ook in het dubbelspel veroverde ze diverse prijzen, waarna Esther in 2000 deelnam aan de Paralympics in Sydney. Daar toonde ze zich superieur en veroverde ze het goud in het enkelspel én in de dubbel met haar partner Maaike Smit. In 2003 leed Esther haar allerlaatste nederlaag. Het bracht haar nog vijf gouden medailles op de Paralympics, waarvan het winnen van het goud in Londen (2012) haar laatste kunststukje bleek te zijn. Op 12 februari 2013 zette Esther, die in 2002 en 2008 werd onderscheiden met de Laureus World Sports Awards for people with a disability, de Oscar van de sport, een punt achter haar imposante tennisloopbaan.

Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als topsportster met een handicap. Haar verhalen over het omgaan met tegenslagen en haar doorzettingsvermogen zijn indrukwekkend. Motivatie, openhartigheid en enthousiasme zijn hierbij de sleutelwoorden. Esther vertelt een persoonlijk verhaal over haar carrière op de tennisbaan en haar carrière nadat ze in 2013 een punt achter haar tennisloopbaan zette.

Esther: “Ik vind het erg leuk om met veel verschillende mensen en bedrijven in contact te komen. Drijfveren, persoonlijke ontwikkeling en ambities van diverse mensen, en mijn ervaring uit de topsport vullen elkaar goed aan. Er ontstaat altijd iets moois. Naast het geven van (eenmalige) presentaties ga ik met verschillende teams, bedrijven of andere organisaties ook langdurige trajecten aan.”

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.