Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal VoedingsApp

Bewust met je voeding aan de slag

Een goede sportprestatie hangt af van vele factoren. Zoals goede trainingen, of spel- en technische beheersing van je sport. Maar ook van je voedingsstatus. Een gezonde basisvoeding levert alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Maar wanneer je topsport beoefend wordt er meer van je lichaam gevraagd. Dan kan de juiste sportvoeding bijdragen aan optimaal herstel na een intensieve training.

Papendal VoedingsApp

Om het voor topsporters gemakkelijker te maken om bewust met je voedingsinname bezig te zijn hebben we de Papendal VoedingsApp ontwikkeld. Deze App maakt het mogelijk om voedingsinname te registreren. De VoedingsApp fungeert als hulpmiddel om, samen met de sportdiëtist, te komen tot een voedingspatroon op maat, aangepast aan wedstrijden en trainingen.

Werking

Wanneer je producten afrekent in het Topsportrestaurant op Papendal, registreert de kassa je aankopen. Het kassaregistratiesysteem is gekoppeld aan een zogenaamde NEVO-tabel waardoor de geconsumeerde producten omgerekend worden naar ingenomen voedingswaarden. Dit zorgt ervoor dat je in de App direct na het afrekenen alle producten terugziet en welke voedingsstoffen de producten bevatten. In de App staan vervolgens limieten ingesteld per voedingsstof. Door middel van groene, oranje en rode balkjes zie je jouw inname ten opzichte van de gestelde limieten. Natuurlijk kun je ook producten die je buiten het Topsportrestaurant op Papendal nuttigt invoeren in de VoedingsApp. Hierdoor krijg je een totaaloverzicht van je dagelijkse voedingsinname.

Voordelen

De producten die je in het Topsportrestaurant hebt gekocht worden direct na het afrekenen in de Papendal VoedingsApp geschoten. Je hoeft de producten dus niet zelf in te voeren én je hebt direct een volledig overzicht van de binnengekregen koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, ten opzichte van de aanbevolen hoeveelheid. Hierdoor leer je steeds meer over welke producten je op een dag kunt kiezen om ervoor te zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, passend bij je trainingsprogramma. Dit helpt om tot een voedingspatroon te komen dat bij jou en je sport past!

Voedingsinnovatie op Papendal
Voedingsinnovatie op Papendal
Voedingsinnovatie op Papendal

Workshops

Wanneer je de Papendal VoedingsApp download staan er algemene limieten ingesteld. Tijdens een workshop met je sportdiëtist ga je aan de slag om je optimale energie-inname, koolhydraten en eiwitten, te berekenen (met behulp van een e-learning van NOC*NSF). Deze persoonlijke limieten kunnen we vervolgens koppelen aan je eigen account.

Je kun je hier registreren voor de Papendal VoedingsApp.

Let op: je registreert je via bovenstaande link en maakt vervolgens een snelkoppeling van de website naar je telefoon zodat je de website gemakkelijk als app kunt benaderen. Lees de Papendal voedingsapp handleiding voor instructies.

Via de NOC*NSF e-learning kan er meer geleerd worden over voeding en sport (het wachtwoord krijg je bij de workshops).