Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Ronde van Arnhem-125KM

Ronde van Arnhem 125 KM

Vanaf Papendal gaat de route via Schaarsbergen direct richting de Veluwezoom / Posbank. De eerste klim volgt al snel. De start van de klim is erg makkelijk te vinden. In het zeer welgestelde Rozendaal begint deze klim aan het einde van de Kerklaan. Zodra deze overgaat in de Beekhuizenseweg gaat de klim helemaal loos. Dit eerste deel staat ook bekend als de “Emmapiramide”. Er worden stijgingspercentages van 8% gehaald. Heftiger dan dit eerst stuk wordt het niet meer. Aangekomen bij de dubbele haarspeldbocht (erg mooi!) wordt de afdaling ingezet. De weg ligt er perfect bij. Handen in de beugel en genieten van de bochtige afdaling.

Na de afdaling gaat de route richting de Zijpenberg, tijdens de toertocht was hier een klimtijdrit. Deze lange en lopende beklimming gaat in een aantal ‘delen’ naar boven. Door de ritmewisseling is deze beklimming voor voor fietsers die al op het randje van hun kunnen fietsen een echt killer. De winnaar van de klimtijdrit reed naar boven in 3.56 minuut. Kun jij dit sneller?

Na de Zijpenberg zit het echte klimmen erop en gaat de route via de Lange Juffer en de Schaapsallee helemaal naar beneden tot in laag Soeren. Vanaf hier maakt de route een prachtige lus over de Veluwe. Via Brummen naar Loenen waar de verschillende afstanden splitsen. De 90 en 125 kilomter vervolgen hun weg richting Hoenderloo en langs Vliegveld Deelen en de Oranjekazerne terug naar Papendal. De 125 kilometer heeft dan al een extra lus gemaakt richting de IJssel.

De 157 kilometer route gaat na Hoenderloo in Noordelijke richting naar het mooie Radio Kootwijk en via Harskamp, Otterlo en Hoenderloo ook via Deelen en de Kazerne terug naar Papendal. Na een prachtige route door het achterland van Arnhem is het tijd voor een drankje op het terras!

 

    • Niveau: Zwaar
    • Lengte: 125km
    • Hoogtemeters: 700m
    • Toelichting: Via de Rijn in een ronde door de Veluwe. De middellange route met een aantal goede kuitenbijters en ongeveer 850 hoogtemeters.
Download hier je GPX route

Bijbehorende tags

Mantel Route Veluwe Ronde van Arnhem