Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Bevrijdingsroute Arnhem-Wageningen

Bevrijdingsroute Arnhem-Wageningen! Fijne fietstocht

Arnhem, Oosterbeek, Wageningen, Driel

Operation Market Garden is waarschijnlijk de meest bekende veldslag in de Tweede Wereldoorlog. De slag om Arnhem, van 17 tot 26 september 1944, was het laatste hoofdstuk daarvan. Door een combinatie van pech en toeval lukte het de geallieerden niet om de Rijnbrug in Arnhem, waar je tijdens deze route overheen fietst, te veroveren. Toen bleek dat Market Garden was mislukt bevonden zich veel parachutisten aan de verkeerde kant van de Rijn. Vooral door de inzet van Poolse parachutisten onder leiding van generaal Sosabowski wisten zo’n kleine 2400 parachutisten te ontkomen, ter hoogte van de Westerbouwing. Uiteindelijk, in mei 1945, werd de capitulatie van Duitsland ondertekend in Hotel de Wereld in Wageningen. Het Airborne Museum Hartenstein, het voormalige hoofdkwartier van de Britten, vertelt samen met het informatiecentrum over de Slag om Arnhem, Airborne at the Bridge, het hele verhaal.

Funfacts over deze route:

    • Thema: historisch, landelijk
    • Lengte: 48,39km
    • Startpunt: 44 (Dreyenseweg – Oosterbeek)
Download hier je favoriete route

Beschik je niet over de mogelijkheden om de app te downloaden. Geen probleem. Je vindt de route ook via deze link: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/bevrijdingsroute-arnhem-en-wageningen/

Download hier de knooppuntenkaart voor deze route

Download hier het GPX bestand voor jouw route

Bijbehorende tags

Fietsroute Arnhem Veluwe
Hotel Papendal gesloten, behalve voor topsport.#StaySafe

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen door onze overheid op vrijdag 14 januari blijft Hotel Papendal gesloten tot en met 25 januari 2022.

Hotel Papendal blijft wel open voor topsport.

Uitstaande boeking op Papendal? Onze reserveringsafdeling neemt contact met jou op. Onze reserveringsafdeling blijft, m.u.v. de feestdagen, bereikbaar via hotel@papendal.nl.

Lees hier het gehele nieuwsbericht.
Wij hopen je spoedig weer te mogen ontvangen bij Hotel Papendal.