Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Motorroute langs de rivieren

Motorroute langs de rivieren

Vanaf Papendal kun je op de motor diverse kanten op. Wil je de stadsdrukte van Arnhem achter je laten? Zet dan deze route in je navigatie en ga op verkenning door het Gelderse achterland rond Arnhem en Nijmegen. Een heerlijke toer als een parelketting vol verrassingen.

De route start vanaf Papendal en vertrekt richting het centrum van Arnhem. Met het kompas naar het westen begint daarna de lol vrijwel meteen. De Drielsedijk langs de Rijn is een fijn stuurweggetje met goed asfalt, waar je de bochten meteen flink schuin kunt pakken. De dijkweg biedt als bonus bovendien prachtige uitzichten naar voren en opzij.

Na deze dijk volgt de koers richting Nijmegen, de elegante en bruisende (studenten)stad gooit deze rit abrupt in een andere versnelling. Weidse uiterwaarden en weilanden maken plaats voor drukte en chaotisch stadsbeeld. Vooral als we het beruchte Keizer Karelplein oprijden, misschien wel het lastigste verkeersplein van Nederland. Diverse rijbanen breed, zonder rijbaanmarkeringen of verkeerslichten, verkeer van rechts dat het plein op komt heeft voorrang, en het is er altijd druk. Rijd je hier voor het eerst, reken dan op een flink verhoogde hartslag. Na het Keizer Karelplein mag de motor zijn werk weer doen in de heuvelzone achter Nijmegen.

Na Nijmegen gaat de route de grens over naar onze Oosterburen voor een lus door het Reichswald, dit buitengebied trakteert de motorrijder op een heerlijk uitgestrekt parcours met prachtige bochten. Bij Rees steken we de Rhein, zoals de rivier in Duitsland heet, weer over en via het prachtige Hoch-Elten gaat de route Nederland weer in, over de Spijksedijk. Tot aan Tolkamer is de Rijn je reisgids en kom je al snel bij Pannerden. Daar brengt het pontje ons naar de overkant. Via Gendt en Heteren komt deze route na 227 prachtige kilometers weer terug op Papendal.

Download hier je GPX route

Bijbehorende tags

Route motor Veluwe
Hotel Papendal gesloten, behalve voor topsport.#StaySafe

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen door onze overheid op vrijdag 14 januari blijft Hotel Papendal gesloten tot en met 25 januari 2022.

Hotel Papendal blijft wel open voor topsport.

Uitstaande boeking op Papendal? Onze reserveringsafdeling neemt contact met jou op. Onze reserveringsafdeling blijft, m.u.v. de feestdagen, bereikbaar via hotel@papendal.nl.

Lees hier het gehele nieuwsbericht.
Wij hopen je spoedig weer te mogen ontvangen bij Hotel Papendal.