Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Motorroute Rondje Veluwe

Motorroute Rondje Veluwe

Dit is een prachtige route van 210 km en vertrekt vanaf Papendal richting Kasteel Doorwerth, een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn. Na Kasteel Doorwerth gaat de route verder richting Wageningen en met het pontje over de Rijn.

Vanaf hier kan de motor warmdraaien in de uitgestrekte Betuwe naar Ochten. Vanaf Ochten gaat de Route richting de Waal, een prachtig stuk langs het water over de dijk die heel Nederland kent van de Nijmeegse Vierdaagse. Waar er wandelend geen eind aan komt vliegt de dijk op de motor voorbij. Op naar de Veluwe!

Een stukje over de snelweg om zo snel mogelijk richting de Veluwe te gaan. Voorbij Arnhem wacht de Posbank. Zoals de Stelvio bekend staat in Italie als “must-see” is dat in Nederland onder motorrijders de Posbank. Bovenop waan je je in het buitenland. Prachtige beklimmingen, haarspeldbochten en hoogvlaktes, hier doe je het als motorrijder voor!

Via een grote lus kom je bij Nationaal Park de Hoge Veluwe en in de buurt van Radio Kootwijk, de liefhebber kan hier even van de route afwijken om een kijkje te nemen. Vanaf hier maakt de route een prachtige lus door de bossen van de Veluwe, de kilometers aan goed asfalt en mooie bochten vliegen voorbij. Via Harskamp, Otterlo en Hoenderloo voert het laatste stuk van de route over een perfect wegdek langs vliegbasis Deelen, in de 2e Wereldoorlog het grootste Duitse vliegveld in Nederland.

Na Deelen gaat de route terug naar Papendal en staat er 210 kilometer op de teller. Een prachtige route door een van de mooiste delen van Nederland zit er op!

Download hier je GPX route

Bijbehorende tags

Route motor Veluwe