Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Motorroute Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe

Motorroute Utrechtse Heuvelrug & Betuwe

Vanaf het vertrek op Papendal voer te route ons naar de Deelenseweg, , waar her en der wat leger gerelateerde borden staan. Een prachtige lange rechte weg met mooie vergezichten en enkele hoogtemeters. Aan het einde van deze weg vervolgt de route zich verder over de Veluwe richting Apeldoorn, via Uddel, Ermelo en Voorthuizen komt de route uiteindelijk op de Utrechtse Heuvelrug. Het lijkt hier allemaal wel vanzelf te gaan!

De route vervolgt zich langs de Pyramide van Austerlitz, Op deze centrale plek in Nederland had de Franse generaal Auguste de Marmont in 1804 een legerkamp opgericht (Kamp van Zeist) waar hij verschillende bataljons in een paar maanden wist samen te smeden tot een groot, goed getraind leger, dat de Britse vijand zou kunnen verslaan bij een eventuele herhaling van de inval van 1799.

Na Austerlitz gaat de route verder richting de Betuwe. Hier kan de motor zich lekker uitleven in een uitgestrekt polder en over de Lekdijk.

De Lekdijk is  heerlijk voor een motorrijder. Fantastisch, want de dijkweg slingert heerlijk. Bijna ongemerkt gaat de weg over in de Rijndijk en slingeren we kilometers verder, en houden we ’m lekker lang achter elkaar op de zijkanten van het rubber.

Na de dijk volgt de Amerongse Berg terug op de Utrechtse Heuvelrug, wat kan je hier genieten van ultra strak asfalt! Het voelbare hoogteverschil en de overzichtelijke bochten brengen je in een heerlijke cadans. Dat gevoel trekt door tot de kern van het charmante Amerongen.

De route gaat vervolgens over de Ginkelse Hei bij Ede terug naar Papendal. Bij aankomst op Papendal staat er 255 kilometer op de teller en is het tijd voor een lekker drankje op het terras van de Bar Dug Out!

download hier je GPX route

Bijbehorende tags

Route motor Veluwe