Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Motorroute Achterhoek

Motorroute Achterhoek

Deze route gaat richting de Achterhoek. Iedereen kent de Achterhoek natuurlijk van de Zwarte Cross, maar deze route laat zien dat de achterhoek verrassend veelzijdig is. Het afwisselende landschap met de frisse kleuren nodigt uit voor een mooie tocht op de motor.

Vanaf Papendal zet de route via Arnhem, Duiven en Zevenaar gelijk koers naar de landsgrenzen met onze Oosterburen. Vanaf Babberich is deze landsgrens de gids voor onze route.  Over Peeskesbult, een klim van een kilometer met ruim 50 hoogtemeters. Vervolgens langs Huis Bergh, een van de grootste en belangrijkste kastelen van Nederland. Van een middeleeuwse verdedigingsburcht veranderde het kasteel geleidelijk in een fraai slot. Het kasteel is ingericht met een belangrijke, voornamelijk laat-middeleeuwse, kunstverzameling.

Na ’s-Heerenberg maakt de route een mooie grote lus door de Achterhoek. Hier kent de route mooie asfaltwegen afgewisseld met rustige boerenwegen. Tijdens deze lus komt de route langs verschillende wijngaarden. Met ruim dertig hectare aan wijngaarden is de Achterhoek één van de grootste wijnstreken van Nederland. De vruchtbare bodem is uitermate geschikt voor de teelt van wijndruiven. Er zijn zo’n twintig wijngaarden in de regio, die stuk voor stuk kwaliteitswijn maken.

Vanuit de Achterhoek gaat de route via Doetinchem, en Doesburg terug langs de IJssel richting Arnhem. Via Velp en Rozendaal komt je uiteindelijk na 220 kilometers door het Oosten van het land terug op Papendal.

Download hier je GPX route

Bijbehorende tags

Route motor Veluwe
Kom naar de Veluwe!Verrassend Vakantie Vieren

Deze zomer wordt wellicht toch nét iets anders dan je gewend bent. Maar dat betekent niet dat je niet alles eruit kan halen wat er in zit. Vakantie in eigen land zat misschien niet in de planning, maar je staat versteld wat er nog te ontdekken valt in ons eigen landje. Laat je verrassen en sta open voor nieuwe ervaringen.

Bekijk onze arrangementen