Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal proeftuin

Beleef de Papendal proeftuin!

Op Papendal staat eerlijke en gezonde voeding voor onze topsporters en onze gasten centraal. Het allerbelangrijkst vinden we dat eten vooral heel smaakvol moet zijn. Op een prachtige locatie, verscholen tussen de bomen, #OpPapendal vind je onze proeftuin waar tal van groenten, kruiden en fruit volgens biologisch en dynamische teeltwijze groeien. Elk seizoen varieert de oogst en dat implementeren wij in de keukens van zowel het topsportcentrum als ons hotel, waardoor sporters en gasten altijd genieten van eerlijk en puur, maar bovenal lekker eten! De moestuin is zelfvoorzienend, draagt bij aan lokale inkoop uit korte ketens, is heel erg duurzaam en geeft mede vorm aan het toekomstig voedingsbeleid.

Nieuw op Papendal!

Jij hebt nu de mogelijkheid om in de maanden mei tot en met oktober zelf onze proeftuin te ervaren! Op dinsdagen en donderdagen is de proeftuin #OpPapendal namelijk te reserveren voor jouw (zakelijke) groep! Start jouw vergadering bij ons met een kickstart, onderbreek hem met een gezonde snack of eindig met een energieke opkikker om de dag af te sluiten. Deze workshop met voedingsexpert Erik te Velthuis zorgt niet alleen voor een smakelijke beleving, maar heeft ook een informatief, educatief en zelfs wetenschappelijke achtergrond over de innovatie in voeding. Ook als je als groep gewoonweg wilt genieten van de rust in de proeftuin dan kan dat ook! Lijkt ons een prima afsluiting van een succesvolle dag!

Hoe ziet de workshop eruit?

Deze workshop bevat, naast een educatief gedeelte over de innovatie in voeding, een proeverij die met het seizoen én de oogst mee veranderd. Denk bijvoorbeeld aan een geurende Tisane, een kruidenthee van bloemen en planten uit de tuin, afgewisseld met heerlijke smoothies, verse soepen en lekkere taartjes. Maar ook maken we hartige lekkernijen uit eigen tuin, denk bijvoorbeeld aan een carpaccio van koolrabi, Oosterse dumplings van verse groenten of vers gegrilde wraps. En dat aangevuld met frisse smaakwaters om zelf te tappen. Dat klinkt (h)eerlijk toch?!

Innovatie in voeding. Erik te Velthuis vertelt je er alles over!
Tijdens de kleine proeverij uit eigen moestuin vertelt Erik te Velthuis je alles over de innovatie en voortdurende ontwikkeling in onze voeding dat op Papendal al jarenlang een rode draad is in onze (topsport) keukens. We merken dat de wereld van voeding snel aan het veranderen is en de transitie naar meer plantaardige voeding bij iedereen hoog in het vaandel staat. Maar is het wel gezond, alle voedingsmiddelen die nu gemaakt en aangeboden worden? We eten veel ultra bewerkt voedsel, met nadelige gevolgen voor de volksgezondheid. Is er ruimte voor een gezonde mix die ons wel de voedkundige en gezonde oplossingen biedt in een verduurzaamde wereld? Erik vertelt je er alles over en legt daarin ook de link tussen topsport #OpPapendal.

Het proeftuin arrangement

Aan grote picknicktafels in het veld en onder de fruitbomen ga je samen met jouw groep én Erik te Velthuis genieten (en een klein beetje zelf aan de slag) in onze proeftuin waarbij Erik je begeleidt met de nodige kennis over de groenten, kruiden en het fruit waar jouw proeverij uit bestaat. Daarnaast wordt de link gelegd tussen topsport en het belang van gezonde voeding. De workshop is ca. 1 uur. Proef, beleef en geniet!

– Verse thee gemaakt van de kruiden die op dat moment groeien
– Soepje
– Variatie van hapjes, zowel zoet als hartig
– Smaakwaters om zelf te tappen
– 1 uur educatieve workshop over voeding, de wereld van topsport en innovatie met Erik te Velthuis

Voorwaarden

  • Profiteer nu nog van een kennismakingsaanbieding! Je boekt deze workshop voor slechts € 19,- per persoon!
  • Maximaal 25 personen per workshop
  • Vanaf 18 mei 2024: Elke dinsdag en donderdag tussen 09:00-10:30 uur en 14:30 en 16:00 uur (reserveringen is verplicht)
  • Ideaal als teamuitje, onderdeel van jouw vergadering of als familie uitje
  • Wil jij met vrienden /vriendinnen de workshop volgen én blijven slapen, bekijk dan ons Zomerfit arrangement!

Meer informatie of reserveren? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

Aanvraagformulier - Proeftuin
Bezig met versturen

Bijbehorende tags

Proeftuin Moestuin Workshop