Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Brandveiligheid

Vluchtroutes

De gangen in de woonaccommodaties dienen altijd vrij te blijven van obstakels. Dit om in geval van een calamiteit veilig en snel te kunnen vluchten. Het is dus niet toegestaan om persoonlijke objecten op de gang te plaatsen (zoals een fiets, wasrek, schoenen, enz.). Ook de brandblussers en brandslangen moeten te allen tijde onbelemmerd toegankelijk zijn in geval van een calamiteit. Plaats hier dus geen objecten voor.

Apparaten

Het is niet toegestaan om te koken op de kamer. Ook apparaten die veel stroom verbruiken of brandgevaarlijk zijn zijn niet toelaatbaar (bijvoorbeeld een airco, magnetron, tosti-ijzer). Dit leidt tot zeer onveilige situaties.

Een kleine koelkast, waterkoker of koffiezetapparaat is wel toegestaan (maar niet in de badkamer). Twijfel of iets wel of niet mag? Neem dan even contact op met de conciërge of huisvesting@papendal.nl.

Elektriciteit

Ga verantwoord om met stekkerdozen. Houd er rekening mee dat iedere stekkerdoos een maximale belasting in wattage heeft (dit staat meestal vermeld op de stekkerdoos), ga niet over dit wattage heen. Apparaten met een verwarmingselement (bijv. een waterkoker) verbruiken een hoger wattage dan bijvoorbeeld je laptop. Dergelijke apparaten kun je dan ook het beste rechtstreeks in een stopcontact steken. Wordt er teveel stroom gevraagd dan kan de stop eruit slaan. In dit geval bel je het Servicepunt via 026 483 4555. Verbind nooit twee stekkerdozen met elkaar en haal je lader uit het stopcontact of de stekkerdoos wanneer je deze niet gebruikt. Wees je ervan bewust dat goedkope laders en stekkerdozen brandgevaarlijk zijn.

Deurdranger

Een eventuele deurdranger op de deur van je kamer (Sporthotel) is er voor je eigen veiligheid. Zorg er dan ook voor dat deze te allen tijde actief blijft. In het kader van de brandveiligheid wordt hier ook regelmatig op gecontroleerd.

Rookmelders

In iedere woonaccommodatie en op elke kamer hangen rookmelders, deze melders worden geregelmatig gecontroleerd.