Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Programma-expert Innovatie en Voeding bij Sportcentrum Papendal Jeroen Wouters

Voeding, topsport en innovatie

Met zijn brede achtergrond in de voedingstechnologie én het grote netwerk waar Jeroen Wouters in opereert, is hij dé aangewezen persoon om voedingsinnovatie te stimuleren en faciliteren. Voor topsport, maar ook daarbuiten.

Sportspreker Jeroen Wouters #OpPapendal
Sportspreker Jeroen Wouters #OpPapendal
Jeroen Wouters Papendal

Wouters houdt zich op Papendal bezig met de ontwikkeling van functionele voeding voor sporters vanuit het breedste perspectief. ‘Nederland kent een zeer sterke en wereldwijd erkende expertise op het gebied van onderzoek en de ontwikkeling van voeding. Samen met de Nederlandse sportinfrastructuur wordt een vruchtbaar klimaat voor innovatie in sport en voeding gefaciliteerd: een unieke combinatie om gezonde en sportieve resultaten te bereiken.’

Jeroen Wouters is daarnaast directeur van Eat2Move, dé innovatie-hub voor voeding en sport, waar gewerkt wordt aan optimale voeding voor prestatie en herstel in (top)sport maar ook in de zorg. Want of je nu herstelt van een operatie of van een intensieve training, iedereen heeft baat bij de juiste voeding! Eat2Move is een samenwerkingsverband waarin sportorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven en de zorg samenwerken op het snijvlak van sport, gezondheid en voeding. Zo ook Sportcentrum Papendal.

De laatste rol die Wouters bekleed, is de functie als Director International van het vooraanstaande innovatie-cluster Foodvalley. Hier heeft hij een centrale rol in het stimuleren van innovatie in agro- en food. Jeroen is als Levensmiddelentechnoloog afgestudeerd en gepromoveerd aan Wageningen Universiteit. Hij heeft een brede achtergrond in voedingstechnologie, met specifieke ervaring in productontwikkeling en voedingsonderzoek. Hij opereert binnen een groot en internationaal netwerk van bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in voedingsinnovatie.

Jeroen schetst een inspirerend beeld over voeding, sport en innovatie en kan motiverend vertellen hoe belangrijk optimale voeding is om goed te presteren. Met zijn ervaring in het voedingsonderzoek en -innovatie speelt Jeroen gemakkelijk in op relevante en actuele vraagstukken op dit boeiende onderwerp.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.