Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Rolstoelbasketbalcoach Gertjan van der Linden

Kan niets bedenken dat hij niet kan doen

Op vierjarige leeftijd heeft hij door een ongeval, spelende op een bedrijventerrein, beide onderbenen verloren. Hij specialiseerde zich aanvankelijk in zwemmen, maar ging later over op rolstoelbasketbal. Na een zeer succesvolle carrière als speler is hij nu bondscoach van de Nederlandse rolstoelbasketbaldames en adviseur bij de heren. In een interactieve presentatie neemt Van der Linden je mee in zijn levensverhaal en spreekt met jou over onderscheiden, doorzettingsvermogen, doelen stellen, omgaan met teleurstelling en teamwork voor jou als persoon maar ook als bedrijf.

 

Gertjan van der Linden
Gertjan van der Linden
Gertjan van der Linden

Gertjan deed op 13-jarige leeftijd als wedstrijdzwemmer mee voor Nederland aan de Paralympische Zomerspelen 1980 te Arnhem, daarna is Gertjan gaan basketballen en in die sport uitgekomen op vijf achtereenvolgende Paralympische Spelen (1988, 1992, 1996, 2000 en 2004). Voor het Nederlands team heeft hij 525 interlands gespeeld.

Sinds 2005 is Gertjan van der Linden in dienst bij de Nederlandse Basketball Bond en is op dit moment bondscoach van het Nederlandse vrouwen rolstoelbasketbalteam: de Orange Lions. Met hen traint hij #OpPapendal en haalde hij goud op de Paralympische Spelen in Tokio 2021, werd hij in 2023 voor de 5de keer Europees Kampioen en in 2022 voor de 2e keer Wereldkampioen. Gertjan is van mening dat er een groot verschil bestaat tussen een bondscoach van een valide of mindervalide sporter. Vaak beginnen sporters pas na het revalidatieproces met rolstoelbasketbal. Hij coacht hen niet alleen bij de sport zelf, maar leert hen ook hoe er überhaupt met een rolstoel gesport kan worden. Het grote voordeel in deze tak van sport vindt hij de grote wilskracht van Paralympische sporters. Op 26 april 2002 is Gertjan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gertjan van der Linden kan je alles vertellen over inspirerend leidinggeven. Hij helpt je de teambuilding binnen jouw organisatie te vergroten. Ook weet hij als geen ander hoe het is om te werken naar (nieuwe) doelen. Gertjan verzorgt bovendien rolstoelbasketbal clinics voor jouw medewerkers. Tijdens deze clinics ervaren zij een nieuwe manier van samenwerken en elkaars kwaliteiten ontdekken. Gertjan behandelt tijdens zijn clinics ook thema’s als doorzettingsvermogen en bewustwording van het maatschappelijke doel. De clinics kunnen afgestemd worden op jouw wensen.

Impressie van GertJan van der Linden als sportspreker:
Keukentafelsessie Leiderschap Intermediairs

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.