Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Oud-profwielrenner & TV-persoonlijkheid Gert Jakobs

Vertelt hoe jij en jouw medewerkers gemotiveerd blijven

Gert Jakobs, geboren op 29 april 1964, staat ook wel bekend onder zijn bijnaam Meesterknecht. De Drentse wielrenner heeft zijn bijnaam te danken aan de diensten die hij zijn team bewees tijdens zijn vijf Tour de France ritten. Hij trok jarenlang de sprint aan voor zijn ploeggenoten en hierdoor konden teamleden als Jean-Paul van Poppel een goede sprint naar de eindstreep trekken. Gert Jakobs fietste niet alleen mee aan de Tour de France. Ook was hij deelnemer aan de Olympische Spelen in Amerika in 1984. Met het team bestaande uit Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts redde hij het podium net niet. Zij werden vierde op de 100 kilometer tijdens de ploegenachtervolging.

Gert Jakobs
Gert Jakobs
Gert Jakobs

Sommigen kennen Gert misschien van het schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij mee aan de Wereldkampioenschappen schaatsen. Deze combinatie maakt Gert Jakobs een topsporter met meerdere talenten. Hij besloot zich echter volledig te richten op het wielrennen. Zijn topsportcarrière werd helaas noodgedwongen beëindigd toen hij in 1994 zonder ploeg kwam te zitten. Voor hem een nieuwe kans en uitdaging om een succesvolle rol in het bedrijfsleven op te bouwen. Zijn passie speelt hedendaags nog een belangrijke rol in zijn leven.  Ook in zijn vrije tijd is hij nog actief bezig met zijn sport.

Als Meesterknecht weet Gert als geen ander hoe het is om een dragende medewerker te zijn in een organisatie. In zijn presentatie ‘Zonder meesterknecht geen succes’ laat hij zien dat iedereen in een team belangrijk is om het beoogde succes te behalen. Maar hoe houdt men een dragende medewerker gemotiveerd als een ander teamlid er vandoor gaat met de winst? En hoe houdt men een team in balans? Met deze vraagstukken heeft Gert dagelijks te maken gehad in zijn wielrencarrière. Aan de hand van voorbeelden uit de sport geeft hij met humor aan waar de aandachtspunten moeten liggen in een organisatie om alle medewerkers goed gemotiveerd te houden. Gert benadrukt de rollen van de medewerkers binnen het team in tegenstelling tot de taken. Waar veelal de nadruk op wordt gelegd.

Ook kan Gert je iets vertellen over omgaan met tegenslagen. Hoe kun je na een moeilijke periode sterker terugkomen en verlies je niet jouw doorzettingsvermogen? Gert Jakobs motiveert, inspireert en verbindt mensen.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.