Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Oud-marathonloper Gerard Nijboer

Voorziet in vitaliteit voor lichaam en geest

Gerardus Hermanus Maria (Gerard) Nijboer, geboren op 18 augustus 1955, kennen sommigen als de Marathonloper met de losse veter. In de slotfase van de Marathon van Amsterdam stopte Gerard plots. Tot verbazing van het publiek rende hij na een korte veterstrikpauze weer door tot de finish. Hij behaalde een Nederlands record. En behoudt deze tot aan 2003. Imposant is dat Gerard in totaal vier keer de Marathon van Amsterdam heeft gewonnen.

Gerard Nijboer
Gerard Nijboer
Gerard Nijboer

Anderen zullen Gerard vooral kennen van de Olympische Spelen in 1980. In Moskou wist hij een zilveren medaille in de wacht te slepen. Tijdens de twee daaropvolgende Olympische Spelen ging hij ook van start maar viel hij buiten de prijzen. In 1982 werd hij Europees Kampioen. Met daarbij de titel: Sportman het jaar.

Wat velen niet weten is dat Gerard enige tijd werkzaam is geweest als verpleger. Deze tijd heeft hem gestimuleerd om na het beëindigen van zijn topsportcarrière het bedrijfsleven in te stappen. Gerard Nijboer heeft een eigen bedrijf; Loopadviezen. Dit bedrijf faciliteert naast loopadvies ook in de organisatie van diverse loopevenementen. Zijn adviserende en motiverende teksten zijn te lezen in diverse loopsportbladen. Hiernaast is Gerard actief als coördinator loopevenementen bij de Atletiekunie.

Gerard is een bekende van Papendal. Hij is niet alleen sportspreker maar geeft ook hardloopclinics tijdens de sportweekenden #OpPapendal. Hij begeleidt de lopers bijvoorbeeld. Van begin tot eind. En voorziet de sporters van advies en tips gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Gerard weet wat doorzettingsvermogen is. Om doorzettingsvermogen te ontwikkelen dient men te beginnen bij de basis: doelen stellen. Gerard legt je uit hoe je reële doelen kunt stellen zodat je ook jouw talent verder kan ontwikkelen. Een andere voorwaarde voor doorzettingsvermogen is het vitaal voelen van lichaam en geest. Gerard zal zijn eigen ervaringen delen die hij opdeed als topsporter en verpleger.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.