Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Zomervreugde komt naar Papendal

31/12/2018
Zomervreugde Festival vult gat in Arnhemse festivalmarkt

Vunzige Deuntjes, Watermeloen en Luxor Live komen in mei 2019 samen voor een gloednieuw festival onder de noemer Zomervreugde. Het elektrische muziekevenement strijkt 25 mei neer op Papendal bij Arnhem.

Op de eerste editie is er ruimte voor 5.000 bezoekers en vier stages, die gehost zullen worden door Vunzige Deuntjes, Watermeloen, Luxor Live en Knock on Wood. “We hebben gemerkt dat er in Arnhem en omstreken weinig muziekfestivals voor jongeren plaatsvinden waarin ook ruimte is voor r&b/hiphop programmering. Terwijl hier wel degelijk een grote vraag naar is”, aldus Niels Leferink, programmeur van het Arnhemse poppodium Luxor Live en één van de initiatiefnemers van het nieuwe festival.

Vunzige Deuntjes en Watermeloen organiseren met regelmaat r&b/hiphop evenement in het Arnhemse en zetten nu de volgende stap in de vorm van een nieuw muziekfestival in Arnhem. “Alhoewel deze organisaties zich enkel richten op r&b/hiphop, doen we dat bij het nieuwe festival niet. We merken juist dat het huidige publiek vraagt om een mix van stijlen. Het ene moment dansen op r&b, dan door swingen op disco om vervolgens te stuiteren op opzwepende house. Juist die combinatie en het brede geluid dat we laten horen maakt ons evenement uniek. Zomervreugde Festival is voor iedereen.”

De keuze voor Papendal (sportcentrum en thuisbasis voor NOC*NSF, red.) komt niet zomaar uit de lucht vallen. “Naast dat dit natuurlijk een paradijselijke locatie is voor een festival, is de link met sport en spel ook daar. Iets wat, naast de muziek, een belangrijke rol speelt bij de evenementen die Vunzige Deuntjes en Watermeloen organiseren.”

Het festival vindt plaats op 25 mei 2019 van 13:00 tot 00:00 op Papendal in Arnhem. Kaarten zijn vanaf donderdag 24 januari verkrijgbaar via www.zomervreugdefestival.nl.

TeamNLhuis4_5 robkemps
Uitgelicht

Rob Kemps host TeamNL Huis in Parijs

2 weken geleden

65031801_BSR_AGENCY (1) min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in maart

2 weken geleden

2024 04 02 Princess Margriet of the Netherlands
Uitgelicht

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

2 weken geleden

Bijbehorende tags

Festival Dans Zomervreugde Muziek