Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal sportprestaties juni

04/07/2024

Juni was een mooie maand voor onze Papendallers met medailles in verschillende disciplines en kwalificaties voor de Olympische Spelen in Parijs. Hier is een overzicht van hun mooie prestaties!

Medailles EK BMX
Onze BMX’ers hebben mooie resultaten behaald tijdens het EK BMX in Verona. Laura Smulders veroverde zilver en ook Tim Goossens wist een zilveren medaille binnen te slepen. Jason Noordam behaalde een bronzen medaille, zowel individueel als in de teamprestatie samen met Jay Schippers en Julian Bijsterbosch. Judy Baauw, Michelle Wissing en Renske van Santvoort wonnen samen goud in de teamprestatie.

Daarnaast is de selectie voor de Olympische Spelen in Parijs bekendgemaakt. Dave van den Burg, Jaymio Brink, Laura Smulders, Merel Smulders en Manon Veenstra zullen Nederland vertegenwoordigen!

Europees Kampioen dammen
Jan Groenendijk heeft zijn titel als beste van Europa weten te behouden en is voor de tweede keer op rij Europees Kampioen dammen geworden. Een fantastische prestatie!

Medailleregen EK atletiek
Onze atleten hebben indrukwekkende prestaties geleverd tijdens het EK atletiek in Rome. Jessica Schilder behaalde goud in het kogelstoten, wat haar een welverdiende titel opleverde. Het 4×400 gemengde team won brons en ook Lieke Klaver en Liemarvin behaalden beiden een bronzen medaille op de 400 meter.

Femke Bol schitterde op de 400 meter horden en veroverde goud, terwijl Cathelijn Peeters brons won op dezelfde afstand. Het 4×400 damesteam behaalde eveneens goud, en het 4×100 mannenteam eindigde met een zilveren medaille. Tot slot wonnen de dames ook brons op de 4×100 meter. Het EK atletiek was een groot succes!

Volleybaldames naar Parijs
Tijdens de Volleyball Nations League hebben de Nederlandse volleybaldames zich alsnog geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. Dit betekent dat de dames voor de vierde keer in de geschiedenis deelnemen aan de Olympische Spelen. In Parijs zullen ze in de poulefase strijden tegen Turkije, Italië en de Dominicaanse Republiek.

Gouden medaille wereldbeker handboogschieten
Mike Schloesser heeft op de laatste dag van de wereldbeker handboogschieten in Antalya goud gewonnen in de Compound-categorie. Tevens is bekendgemaakt wie naar de Olympische Spelen in Parijs gaan: Gaby Schloesser, Laura van der Winkel, Quinty Roeffen en Steve Wijler zullen Nederland vertegenwoordigen.

Brons voor handbaldames U20
Op het WK handbal in Noord-Macedonië hebben de Nederlandse U20 handbaldames een bronzen medaille gewonnen! Ze wisten in de wedstrijd om de bronzen medaille met 34-28 van Denemarken te winnen.

Juni was wederom een maand vol hoogtepunten voor onze Papendallers. We zijn trots op hun prestaties en kijken uit naar de Olympische Spelen in Parijs!

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

3 uur geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden