Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Zomervreugde en Framed presenteren nieuw weekendfestival in Arnhem

19/05/2021

Zomervreugde en Framed presenteren nieuw weekendfestival in Arnhem

Zomervreugde en Framed slaan de handen ineen en presenteren in september 2021 een groots nieuw festival onder de noemer Zomervreugde gaat Framed Festival. Het veelzijdige muziekfestival strijkt in het weekend van 24 t/m 26 september neer op Papendal bij Arnhem.

Het beste van beide werelden bijeenbrengen. Dat is het uitgangspunt geweest van beide organisatoren. “Aanvankelijk zagen we ieder ons eigen evenement in rook opgaan vanwege corona, maar door samen te werken zagen we ineens kansen om iets nog veel toffers neer te zetten!”, aldus Niels Leferink, programmeur van het Arnhemse poppodium Luxor Live en één van de initiatiefnemers van het nieuwe festival.

Zomervreugde Festival
Zomervreugde Festival vond in 2019 voor het eerst plaats op Papendal en trok ruim 5.000 bezoekers verdeeld over vier podia, gehost door partners als Vunzige Deuntjes, Watermeloen en Luxor Live. Daar kon de hele dag gedanst worden op een mix van r&b/hiphop, house, latin en disco. “Die mix van muziekstijlen was een enorme behoefte aan. Maar ook de paradijselijke locatie en aanbod van sport en spel zorgden voor een feestelijke relaxte zomerdag, de Zomervreugde vibe.”, aldus Leferink.

Framed Festival
Papendals eigen Framed Festival wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en wordt geroemd om haar veelzijdigheid. Het festival verzorgt jaarlijks de vermakelijke omlijsting van de European BMX Cup, met een mix van (live)muziek, hiphop/urban dance, streetart, het uitgebreide food aanbod en vooral de vele demo’s en spelactiviteiten op sportgebied. “We zijn ontzettend trots dat we in deze samenwerking het beste van beide festivals kunnen laten zien. Het biedt ons de mogelijkheid om een nog uitgebreider muziekprogramma binnen Framed te presenteren en bezoekers van Zomervreugde komen straks tijd te kort voor alle mooie activiteiten die we gepland hebben.”, aldus Laurens van Waardenburg, manager evenementen bij Papendal.

Kamperen op Papendal
Voor beide organisatoren geldt de locatie Papendal als één van de speerpunten van hun festival. De prachtige bosrijke omgeving is voor velen nog een verborgen parel en leent zich uitstekend voor een weekendje kamperen. “En dat is precies wat we gaan doen, onze bezoekers kunnen straks in hun eigen tentje overnachten op het terrein en optimaal genieten van het paradijselijke Papendal!”, aldus van Waardenburg. Ook Leferink is enthousiast over de uitbreiding van een dag- naar een weekendfestival; “doordat we nu meerdaags kunnen programmeren biedt dat meer ruimte voor nieuwe toffe acts, met name ook op live gebied. En ik verheug me al op die spontane camping feestjes van vriendengroepen die dan ontstaan!”

De organisatie verwacht snel uit te verkopen. Een deel van de beperkt beschikbare tickets wordt gereserveerd voor de kaartkopers van Zomervreugde Festival 2020, die massaal hun kaartje bewaarden na de eerste verplaatsing. Deze geluksvogels ontvangen vanuit de organisatie een mail waarbij ze hun gekochte tickets kunnen verzilveren voor tickets voor het nieuwe festival.

Het festival vindt plaats van 24 t/m 26 september 2021 op Papendal in Arnhem. Kaarten zijn vanaf vrijdag 21 mei verkrijgbaar via www.zomervreugdegaatframed.nl.

Bezoekers van het festival mogen de European BMX Cup gratis bijwonen.

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 weken geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

2 weken geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

3 weken geleden