Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Zilver OS voor Dafne Schippers

18/08/2016
Zilver voor Dafne Schippers op Olympische Spelen

Dafne Schippers heeft op de 200m sprint een zilveren medaille behaald. Ze ging naar Rio de Janeiro voor goud maar kwam hiervoor 0,10 seconden te kort. De Jamaicaanse Elaine Thompson, tijdens de WK in Beijing nog tweede, won de 200m. De Amerikaanse Tianna Bartoletta won goud bij het verspringen.

Eerder in het Olympische toernooi kwam Dafne al in actie op de 100m sprint. Deze afstand verliep teleurstellend. Ze werd 5e. Later bleek dat Dafne twee dagen voordat ze in actie kwam op de 100m, een spierblessure had opgelopen. Deze blessure is gelukkig snel verholpen zodat ze de 100m kon lopen en ook de 200m niet in gevaar kwam.

Met een sterke tijd in de serie en een goede halve finale, plaatste Dafne zich overtuigend voor de finale van de 200m sprint. In de finale kwam ze net te kort voor goud. Zilver voor Dafne. Een enorme teleurstelling voor haar, maar toch een knappe prestatie. Het was de eerste atletiekmedaille voor Nederland in 24 jaar. Dafne is de derde Nederlandse vrouw ooit die een Olympische medaille wist te behalen op de 200m sprint.

Tianna Bartoletta
De Amerikaanse Tianna Bartoletta heeft het goud veroverd op het onderdeel verspringen. De pupil van Rana Reider trainde in aanloop naar de Spelen #OpPapendal. Ze onttroonde haar landgenote, de regerend wereldkampioene Brittney Reese met een sprong van 7,17 meter. Brittney Reese won zilver met een sprong van 7,15 meter. Het brons ging naar Ivana Spanovic.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Topsport