Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Samenwerking WK BMX 2021 bekrachtigd

29/11/2019
Tijdens Gelders Sportgala #OpPapendal

Donderdagavond tijdens het Gelders Sportgala op Papendal hebben de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, KNWU en Papendal de samenwerkingsovereenkomst voor het WK BMX in 2021 ondertekend. Met de ondertekening bekrachtigen de deelnemende partijen hun samenwerking om van het WK BMX een groot succes te gaan maken.

De Provincie Gelderland, vertegenwoordigd door gedeputeerde Jan Markink, de Gemeente Arnhem in de persoon van wethouder Hans de Vroome, algemeen directeur van de KNWU Thorwald Veneberg en directeur van Papendal Jochem Schellens ondertekenden tijdens het Gelders Sportgala de samenwerkingsovereenkomst. De deelnemende partijen, aangevuld met TIG Sports en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport slaan de handen ineen om het WK BMX in 2021 te laten slagen.

Het doel is natuurlijk om een succesvol wereldkampioenschap neer te zetten maar zeker zo belangrijk is om in aanloop naar en tijdens het toernooi met diverse side-events de jeugd te inspireren en BMX nog meer te laten leven in Arnhem, Gelderland en in de rest van Nederland.

Jochem Schellens, Directeur Papendal: “Het is fantastisch dat we zo’n mooi evenement samen met de betrokken partners kunnen gaan neerzetten. Partijen die stuk voor stuk een essentiële rol bekleden in de uitvoering van onze gezamenlijke plannen om in 2021 hét kloppend hart van de BMX-wereld te kunnen worden.”

Algemeen directeur van de KNWU, Thorwald Veneberg: “De UCI bekroonde de BMX wereldbekerwedstrijd op Papendal al tweemaal met ‘Best Event’, wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het WK in 2021 een succes gaat worden.”

Het WK BMX trekt naar verwachting zo’n 35.000 bezoekers. Een unieke kans om de stad Arnhem en Provincie Gelderland op de kaart te zetten.

Jan Markink, gedeputeerde sport bij de Provincie Gelderland hierover: “Het WK BMX en de plannen op weg naar 2021 kunnen een enorme boost geven aan cultuur, urban sports en gezonde voeding, en minstens zo belangrijk; eraan bijdragen dat sport voor iedereen toegankelijk wordt in Gelderland. Dit internationale topevenement onderstreept weer eens dat Gelderland de sportprovincie van Nederland is, met Papendal als kloppend hart.”

Wethouder bij de Gemeente Arnhem Hans de Vroome sluit zich hierbij aan: “Dit evenement is goed nieuws voor Arnhem. Het zal onze stad nationaal en internationaal goed op de kaart zetten, door de side-events kan iedereen meegenieten.”

Over het WK BMX

Het WK BMX wordt gehouden van 25 juli t/m 31 juli 2021. In totaal strijden er 3.500 BMX’ers om de wereldtitels, in diverse categorieën vanaf 8 jaar. Alle races vinden plaats op de BMX-baan op Papendal, vanwege de diversiteit in leeftijden en klassen wordt er een tweede startheuvel gerealiseerd van 5 meter hoog. De races op het sportcentrum worden gecombineerd met diverse side-events, zowel in aanloop naar het evenement als tijdens het kampioenschap. Voor de organisatie van het WK werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.

UEC European Cup

Op 25 en 26 april 2020 organiseert Papendal voor het eerst de UEC BMX European Cup. Een Europese wedstrijd waar naar verwachting 1.500 BMX’ers aan de start verschijnen, met uiteenlopende leeftijden vanaf 7 jaar oud t/m 45+.

Wereldbekerwedstrijden mei 2020

Op 2 en 3 mei 2020 organiseert Papendal voor de tiende maal op rij de UCI BMX Supercross World Cup. De gehele wereldtop verzamelt zich dan op Papendal voor twee wereldbekerrondes, die deel uitmaken van het UCI BMX wereldbekercircuit. Ook dit jaar worden de wedstrijden gecombineerd met het Framed Festival; waar cultuur, muziek en lekker eten & drinken centraal staan.

Meer informatie op www.bmx@papendal.nl.

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

WK BMX