Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

We kijken terug op een prachtig 3-daags event!

08/05/2017
BMX Supercross World Cup

De Nederlandse BMX-ers zijn het World Cup seizoen sterk gestart. Op hun ‘eigen’ BMX-baan op Papendal bleven op zaterdag maar liefst vier van de zes medailles naar de eliterijders in eigen land. Laura Smulders veroverde goud, Dave van der Burg zilver en Judy Baauw en Twan van Gendt pakten brons.

Op zondag stond Niek Kimmann voor het eerst sinds een jaar in een World Cupfinale. Dankzij een bliksemstart vanuit de lastige baan 6 streed hij lang mee voor de medailles. Uiteindelijk miste hij net het podium met een vierde plaats. Kimmann keek toch tevreden terug op de tweede World Cupwedstrijd: “Ik ben blij dat ik weer mee doe en in een World Cup finale sta. Ik kwam een heel end. Had graag iets meer betekend voor het thuispubliek.” De winst ging naar de Fransman Daudet, voor de Canadees Nyhaug en de Amerikaan Fields.

Een dolblije Laura Smulders sloeg na haar eerste World Cupzege op zaterdag ook op zondag haar slag. Haar grote concurrente, Olympisch en wereldkampioene Pajon moest het afleggen tegen de explosie vanaf de start van Smulders.

Framed Festival & Holland Classic

Maar er was meer… Framed Festival. De eerste editie vol stoere gezelligheid, heerlijke muziek, lekker eten en vooral veel te doen voor o.a. kinderen van alle leeftijden. Zo hadden we optredens van Gelderse bands zoals Drive like Maria, Esk-Esque en Donnerwetter. En konden de mannen terecht bij een échte Barberstation. Kinderen leefde zich uit op de Daredevil Kids Playground. Luchtkussens, BMX clinics en een potje Archery Battle waren het toppunt van de dag! En uiteraard kon je genieten van ambachtelijke streekproducten van de Foodtrucks, zoals HotMamaHot, Chasse Patat, Houben worstenbrood en Pèpe’s ijs.  De dag werd afgetrapt met een wielrennerstocht georganiseerd door de NTFU: de Holland Classic. Je kon je eigen routes kiezen en onderweg genoot je van de meest prachtige natuur. Uiteraard bij aankomst #OpPapendal kon je weer bijkomen van je prestaties en genieten op Framed Festival. Wilde je meer weten over fietsen, MTB en wielrennen? Dan liep je toch even langs de Bike Expo? Wat een leuke stands, enthousiaste mensen en interessante produkten. Top weekend! Op naar 2018!

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

1 week geleden

66710055_BSR_AGENCY min
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in mei

1 week geleden

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

2 weken geleden